Šťouchaná buchta

Jikotka Kuchařka:

Doba přípravy: 1 hod. PT1H00M Moučníky , Řezy 10 názorů

54

Suroviny

35 dkg polohrubé mouky
20 dkg cukru
12 dkg rozpuštěné Hery
2 vejce
2 lžíce oleje
3/4 hrnku mléka
prášek do pečiva
špetka soli
Na polevu
18 dkg Hery
4 lžíce rumu
3 lžíce horké vody
30 dkg moučkového cukru
4 dkg kakaa
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin vymícháme těsto,nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem, upečeme dorůžova.

  2. Do vychladlého naděláme vařečkou díry, které zalijeme skoro vychladlou polevou.

  3. Polevu uděláme tak, že Heru, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení.

Poznámka

Dostala jsem emailem,recept je z mimibazaru.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šťouchaná buchta

  • katyvypl katyvypl

    sara12: Málo těsta ze 350 g mouky??? :-O To jsi půlku někde ztratila, ne? :-D

    Odpovědět

  • sara12 sara12(neregistrovaný)

    Hrozně málo těsta :-//,jinak je dobrá

    Odpovědět

  • cokoladka89 cokoladka89

    výborná záležitost :yes:

    Odpovědět

  • Eva Chumlenová Eva Chumlenová(neregistrovaný)

    vyborna buchta,poleva bez rumu nesmi chybet:yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka(autorka receptu)

    zmirka::yes::yes::yes::-D

    Odpovědět

  • zmirka zmirka(neregistrovaná)

    Tak jsem jí zkoušela, je moc dobrá a snadná na přípravu :-)).Doporučuji vyzkoušet :yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • TerkaV TerkaV

    Úžasná buchta, ještě jí sypu kokosem a nikdy nezbyde do druhého dne!!! Všem jí doporučuji, je lehká a výborná a návštěvy se budou vracet:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • kucerova45 kucerova45

    Taky ji dělám,je moc dobrá,posílám bodík 1+:-):yes::yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jiřko, v tom meilu jsem se na ni taky dívala;-):yes:

    Odpovědět

  • Ašina Ašina(neregistrovaná)

    To se mi líbí - už to zapisuji do svého receptáře.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo