Zdravule:
Já to poznávám tak, že jakmile se začne z trouby linout vůně, tak hlídat! Jak těsto odskakuje od formy, je upečeno. A je jedno, jestli peču koláč sladký nebo slaný. 😋
Místo v receptu uvedeného dávkování 🤔 "0,5 hrnku mléka (dle potřeby)" by stačilo napsat "asi 1/4 l mléka (dle potřeby)". Já mám porcelánový hrnek i litrový😜
Naše verze:
Droždí osmahneme na cibulce, zalijeme vodou, když začne vřít, přidáme ovesné vločky na zahuštění, nakonec ochutíme utřeným česnekem se solí, může se i okořenit majoránkou.
Já to poznávám tak, že jakmile se začne z trouby linout vůně, tak hlídat! Jak těsto odskakuje od formy, je upečeno. A je jedno, jestli peču koláč sladký nebo slaný. 😋
Na jak velký plech je dávka?
Dík. H.
Droždí osmahneme na cibulce, zalijeme vodou, když začne vřít, přidáme ovesné vločky na zahuštění, nakonec ochutíme utřeným česnekem se solí, může se i okořenit majoránkou.
Prosím o rozpis surovin - ve videu ani v textu není
Vlašské ořechy se dříve nahrazovaly nasucho/na másle orestovanými ovesnými vločkami
Jestli jste nepekl na vyšší teplotu a brzo nevyndal koláč z trouby...
Takhle já pekla 3x za odpoledne ořechový dort, napotřetí mi neklesl
1 2 3 Další