Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční dekorace má mnoho podob, vždy je ale jarně veselá. Trochu té roztomilosti můžete připravit i v kuchyni, stačí jen uvařit vajíčka natvrdo, mít ostrý nůž a šikovné ruce. Podle videonávodu jedlého ušáka jistě zvládnete.

Zajíček nesmí o Velikonocích mezi dekoracemi chybět. Pokud nevlastníte žádnou sošku nebo figurku, anebo chcete mít letos zajíčků více, pusťte se do výroby sněhově bílých a jedlých zajíců. Uvidíte, že budou mít úspěch u dětí i dospělých.

Jak vyrobit zajíčka z vejce natvrdo

Nejprve si pusťte celé video, abyste si udělali obrázek o postupu i výsledku.

  1. Vejce natvrdo seřízneme na jedné straně tak, abychom získali ovál vysoký asi půl centimetru.
  2. Ze seříznutého oválu vykrojíme trojúhelník.
  3. Vejce položíme na seříznutou plochu a nahoře do něj uděláme dva řezy.
  4. Do řezu blíže ke špičce vejce zastrčíme vyříznutá ouška a do druhého řezu ocásek – trojúhelník.
  5. Nakonec dozdobíme kousky mrkve, které vytvoří zajíčkovy oči.

Nezapomeňte zajíčkům upéct kamaráda beránka.

Komentáře

KudrnkaS KudrnkaS (moderátorka)

31. 3. 2024 11:09

havlae: Děkujeme za další tip. :)

havlae

25. 3. 2024 09:08

:-) vtipné a snadné - děti mohou sami vyrábět. U nás se dělali žabáci a mochomůrky... ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více