Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele Jumanji1975

výborné, stejně jako dělávala maminka nám, dělám i já svým dětem....

Recept: Kolínkoto
Přidala jsem i medvědí česnek a vejce, je to taková variace na uhlířské špagety, rychlovka k večeři, která neurazí, ale ani nenadchne.

Dnes jsem dělala k večeři, akorát místo kysaného jsem nakrouhala čerstvé, prosolila, pokmínovala, malinko podlila vodou a jinak stejný postup. Moc dobré - med dodá zvláštní lahodnou chuť, zelí máme rádi nasladko, takže medem jsem nešetřila. přidávám šestý bodík.

je to fakt mňamka, jsme úplně nadšený, něco tak moc dobrýho jsme dlouho neměli a jablka padaj ostošest takže ideální zpracování...

mohli by jste mi poradit jak podobně udělat džem nebo marmeládu z broskví? a musím je loupat? urodilo se jich tolik...děkuji

Vyzkoušela jsem, výborná!!! Až doposud jsem kupovala těsto na pizzu v prášku (kupovanou hotovou nesnáším), ale už nemusím,vejce a mouku mám doma vždy. Jogurt jsem nahradila kysanou smetanou, tu mám většinou doma vždy a zbytek hrubá mouka s mlékem, tak nějak přiměřeně, asi 6 lžic na hrnek mléka, poznáte na těstě, neumím dodržovat přesné postupy, vždy vařím od oka...
Dám na velký plech, ruce namočím ve vodě, rozpatlám, navrch protlak, cibuli, houby,oregano, tymián, co vám přijde pod ruku a po upečení postrouhám nahrubo sýrem, pokapu kečupem a posypu hojně čerstvou zelenou bazalkou, kterou mám na zahradě a vůbec s ní nemusím šetřit. Je to rychlá večeře a zblajznem ji vždy celou
(samozřejmě po kouskách, neustále si přidáváme, až je pryč).

Druhým rokem podle tohoto receptu dělám marmeládu. V loni jsem dělala poprvé v životě, přesně podle návodu a opravdu se mi povedla, letos jsem chtěla "ušetřit" cukr, zdála se mi dost sladká, ale první várku jsem měla řídkou, takže opravdu se držet dle rad autorky, na 1kg jít s cukrem min na 850g, a bude to super. Protože máme rybízových keřů opravdu hodně, dělala jsem marmeládu celý týden a vyzkoušela z loňska osvědčené, proto přidávám tip:
do druhého vaření spolu s cukrem a štávou přidám celou skořici a vanilku, je to potom navoněné a při nalévání do skleniček přidám na víčko rum,kterým i doleju asi tak půl cm do sklenic až po vrch vůbec není cítit potom v té marmeládě a žádná se mi nezkazila, mám je ve špajzu už rok. Děkuji moc za recept, opravdu doporučuji zařadit ke klenotům každé kuchyně!!!Ještě k přípravě: poprvé jsem pasírovala ručně přes síto vařečkou, letos jsem si půjčila klasický mlýnek, ruční, který rozemele napadrť i stopky a vůbec to nevadí, marmeládě to vůbec neubere a výsledek je stejný-vizuelně i chuťově.

Dnes jsem udělala k večeři, místo feferonky, která nebyla po ruce jsem dala sušené chilli a krapet jsem to přehnala, takže mě h..a pálí ještě teď. Majoránka je super, my ji máme rádi, přidáváme ji do polévek i guláše ke konci vaření automaticky. Tento recept je super, když se potřebujete zbavit zdřevnatělých kedluben, chutná podobně jako bramborový guláš. Uzeninu jsem nedávala, nemusím ji a nechyběla tam. Bodík udělěn.

Výborná, rychle hotová, jednoduchá, na můj vkus dost sladká. Příště uberu cukr. Zkoušela jsem s červeným rybízem a poté s višněmi, jak dozrává ovoce na zahradě. Z té spousty receptů na bublaniny co mám tahle jednoznačně vítězí jednoduchostí a rychlostí přípravy, to zvládne i malé dítě. :-))

Super obměna smaženého chleba ve vajíčku, po kterém nám "smrdí" celý byt, není to tak těžké, udělala jsem k tomu rajčatový salát s cibulí a řapíkatým celerem http://www.toprecepty.cz/recept/27394-rajcatovy-sa... a měli jsme sytou a přitom lehkou letní večeři. Můj chlap když to viděl, ptal se, kde jsem vzala maso, než jsem mu vysvětlila, že je to "jen" tvrdý chleba. :-)) Doporučuju!!!

Super mňamka, cibuli jsem dávala červenou,krásně pustí šťávu, k tomu jsme měli jiný chleba ve vajíčku http://www.toprecepty.cz/recept/5395-jiny-chleba-v... a měli jsme letní večeři jedna báseň. :-p

Naposledy jste si prohlédli