

JINÝ chleba ve vajíčku
Suroviny
- chleba (starší)
- cibule
- vejce
- sůl
- pepř
- tuk (na smažení)
Postup přípravy receptu
Na tuk dáme smažit cibulku, nakrájenou nadrobno, po chvíli přidáme kostky chleba a spolu dosmažíme.
Zalijeme vejci, které jsme rozšlehali se solí a pepřem a osmahneme. Zdobíme pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Kdysi jsem tenhle recept slyšela v rádiu a když jsem ho udělala poprvé, chuť jídla nás příjemně překvapila.
JE to chleba ve vajíčku....a NENÍ to chleba ve vajíčku :-))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu JINÝ chleba ve vajíčku
-
Miquel: moc pěkná fotka, díky!
-
Tuto variantu s nakrájeným chlebem jsem neznal. Časem určitě zopakuji
-
Toto dělám ze starších rohlíků a z chleba děláme "chlebáky" což jsou bramboráky bez brambor ( jedině pokud to chci vylepšit, tak tam 1 nebo 2 přidám). Je to fakt dobré
-
Je to naozaj veľmi chutné. Často to robievam na raňajky. Ale výborné je použiť miesto chleba aj staršiu knedľu
-
Já jsem kdysi ráda dělávala tzv. "klausovu čínu" , a to tak, že jsem nakrájela starší chleba na nudličky a naložila ho na chvíli do stejných surovin jako čínu (sojová omáčka, koření, olej, sůl...), zasype se solamylem a smíchá s vajíčky (vajíčka naposled). Pak se smaží na rozpáleném oleji jako čína. Můžou se přidat i arašídy a nakonec na chvilku mražená zelenina dle chuti. Kdo má rá, může vy vypnutí přidat ještě proužky cibule a nechat je jenom trochu "zavadnout". Je to mňam a zvláště před výplatou...
-
Kamil: Ochutnat, pak teprve kritizovat!
-
Tento chleba ve vajíčku děláme běžně již mnoho let. Ještě přidáváme třeba kousek šunky nebo ang,slaniny a také trochu česneku.
-
Toto jídlo znám minimálně 50 let. Je to moc dobré, já tam ještě vysmažím kousek domácího špeku, který to výborně provoní.
-
-
Karel Drlík: přímo z Kopřivnice?
Vypadá to dobře
-
Zkuste nejdřív nasmažit kostky chleba a odložte bokem.Pak totéž s cibulí a šunkou nebo salámem . Na to dvě vajíčka ,míchat a přidat nasmažený chléb .Po spojení s vajíčkem přidat nakrájená dvě rajčata plus sůl a pepř.Nejchutnější je pokrm v létě při použití vlastních rajčat.Název té dobroty je Kopřivnické tajemství.Smažte v kastrolu nebo v pánvi s vyšším lemem.
-
Je to dobré a svůj účel to splní. Nic víc, nic míň...
-
Já to dělám tak že osmažím kostičky šunky, přidám chleba, počkám než to bude křupavé. Naliji vajíčka rozšlehaná, poté otočím a na vrch nechám ještě roztéct plátky sýru.. MŇAMKA..
-
No to musi byt teda lahudka
-
Super obměna smaženého chleba ve vajíčku, po kterém nám "smrdí" celý byt, není to tak těžké, udělala jsem k tomu rajčatový salát s cibulí a řapíkatým celerem http://www.toprecepty.cz/recept/27394-rajcatovy-sa... a měli jsme sytou a přitom lehkou letní večeři. Můj chlap když to viděl, ptal se, kde jsem vzala maso, než jsem mu vysvětlila, že je to "jen" tvrdý chleba.
Doporučuju!!!