JINÝ chleba ve vajíčku

cathleen Kuchařka:

Ostatní 42 názorů

553

Suroviny

chleba (starší)
cibule
vejce
sůl
pepř
tuk (na smažení)
Recept si zatím oblíbilo 53 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na tuk dáme smažit cibulku, nakrájenou nadrobno, po chvíli přidáme kostky chleba a spolu dosmažíme.

  2. Zalijeme vejci, které jsme rozšlehali se solí a pepřem a osmahneme. Zdobíme pažitkou.

Poznámka

Kdysi jsem tenhle recept slyšela v rádiu a když jsem ho udělala poprvé, chuť jídla nás příjemně překvapila.

JE to chleba ve vajíčku....a NENÍ to chleba ve vajíčku :-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 583 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: JINÝ chleba ve vajíčku

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    Toto dělám ze starších rohlíků a z chleba děláme "chlebáky" což jsou bramboráky bez brambor ( jedině pokud to chci vylepšit, tak tam 1 nebo 2 přidám). Je to fakt dobré :-)

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    Je to naozaj veľmi chutné. Často to robievam na raňajky. Ale výborné je použiť miesto chleba aj staršiu knedľu :-)

    Odpovědět

  • Helena Polášková Helena Polášková(neregistrovaný)

    Já jsem kdysi ráda dělávala tzv. "klausovu čínu" , a to tak, že jsem nakrájela starší chleba na nudličky a naložila ho na chvíli do stejných surovin jako čínu (sojová omáčka, koření, olej, sůl...), zasype se solamylem a smíchá s vajíčky (vajíčka naposled). Pak se smaží na rozpáleném oleji jako čína. Můžou se přidat i arašídy a nakonec na chvilku mražená zelenina dle chuti. Kdo má rá, může vy vypnutí přidat ještě proužky cibule a nechat je jenom trochu "zavadnout". Je to mňam a zvláště před výplatou...<3

    Odpovědět

  • Honza Honza (neregistrovaný)

    Kamil: Ochutnat, pak teprve kritizovat! :-p

    Odpovědět

  • Josef Josef(neregistrovaný)

    Tento chleba ve vajíčku děláme běžně již mnoho let. Ještě přidáváme třeba kousek šunky nebo ang,slaniny a také trochu česneku. :-)

    Odpovědět

  • Franta Franta(neregistrovaná)

    Toto jídlo znám minimálně 50 let. Je to moc dobré, já tam ještě vysmažím kousek domácího špeku, který to výborně provoní.

    Odpovědět

  • verda verda(neregistrovaná)

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Karel Drlík: přímo z Kopřivnice?:-) Vypadá to dobře:yes:

    Odpovědět

  • Karel Drlík Karel Drlík(neregistrovaný)

    Zkuste nejdřív nasmažit kostky chleba a odložte bokem.Pak totéž s cibulí a šunkou nebo salámem . Na to dvě vajíčka ,míchat a přidat nasmažený chléb .Po spojení s vajíčkem přidat nakrájená dvě rajčata plus sůl a pepř.Nejchutnější je pokrm v létě při použití vlastních rajčat.Název té dobroty je Kopřivnické tajemství.Smažte v kastrolu nebo v pánvi s vyšším lemem.

    Odpovědět

  • BronislavaP BronislavaP

    Je to dobré a svůj účel to splní. Nic víc, nic míň...;-)

    Odpovědět

  • Kamča Kamča(neregistrovaná)

    Já to dělám tak že osmažím kostičky šunky, přidám chleba, počkám než to bude křupavé. Naliji vajíčka rozšlehaná, poté otočím a na vrch nechám ještě roztéct plátky sýru.. MŇAMKA..

    Odpovědět

  • Kamil Kamil(neregistrovaný)

    No to musi byt teda lahudka :-//

    Odpovědět

  • Jumanji1975 Jumanji1975

    Super obměna smaženého chleba ve vajíčku, po kterém nám "smrdí" celý byt, není to tak těžké, udělala jsem k tomu rajčatový salát s cibulí a řapíkatým celerem http://www.toprecepty.cz/recept/27394-rajcatovy-sa... a měli jsme sytou a přitom lehkou letní večeři. Můj chlap když to viděl, ptal se, kde jsem vzala maso, než jsem mu vysvětlila, že je to "jen" tvrdý chleba. :-)) Doporučuju!!!

    Odpovědět

  • Betyna Betyna

    Vypadá to opravdu dobře, jsem ráda že se tady recept objevil - určitě vyzkouším :yes:

    Odpovědět

  • Renatka4 Renatka4

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo