Bibinka: já registrovaná jsem, pouze nikdy nic ne komentují a nemám v tom praxi, takže při psaní komentáře jsem se asi nepřihlásila a někde jsem zabloudili. Bodík ale ne zabloudil
Bibinka: já registrovaná jsem, pouze nikdy nic ne komentují a nemám v tom praxi, takže při psaní komentáře jsem se asi nepřihlásila a někde jsem zabloudili. Bodík ale ne zabloudil
Miluju rychlé recepty a především takové, na které mám doma vždycky ingredience! Vzhledem k tomu, že je přítel jedlík a jak se rozjede, tak mi spráská klidně 10 sušenek na jednou nebo 3 pytle brambůrky, protože je línej si něco udělat k jídlu, když jsem v práci, tak rači několikrát do týdne udělám nějakou rychlou a hlavně výbornou buchtu. A vzhledem k tomu, že jsem z vesnice (kde nemáme krám), tak si nemohu dovolit si vždycky usmyslet upíct COKOLIV a nebo dopředu plánovat, protože jak do zásoby nakoupím "speciální ingredience", tak jak na potvoru je nestihnu zdělat a nakonec vyhazuji. Proto oceňuji recepty na které mám vždycky všechno doma, když přepadne mlsná nebo nouze...
Proto mým velkým favoritem do teď byl doma "Andělský nadýchaný perník" na který vždcky ingredience mám a NYNÍ MÁ TĚŽKÉHO KONKURENTA! A to tento recept! Vše mám doma a je to extra jednoduché a rychle a především VÝÝÝÝBORNÉ!!!! BODÍK LETÍ!
Přilepšila jsem rozmixovanejma oříškama (co dům dá zrovna - a zrovna dal kešu a slunečnicový) a rozinkami. Perník jsem dělala opravdu na psaných 175°C (horní a spodní ohřev) 34minut :D Dělala jsem ho na klasický velký pekáč 42x37cm, protože nemám ráda hodně vysoké buchty, nedělala jsem z dvojté dávky, ale použila jsem větší hrníček na dávkování (0,4l) a buchtička má krásných 2cm na výšku. Do koláčové formy na vysokou variantu bych to asi nezvládla Po upečení jsem posypala ještě rozdrcenou na jemno hořkou čokoládou se skořicovým cukrem.
JE TO PROSTĚ MŇAMKA! Opavdu obrovský favorit! DÍKY MOC
Jako "mladý začátečník" bych se ráda zeptala - kafe a marmeládu dávám na horký moučník a následně čokoládu? A celý horký moučník mám dát do ledničky, jo? Horký? Nebo polevu mám dávat až na vychladlý moučník a dát do ledničky vychladlé? Děkuji za jakoukoliv rychlou odpověď (moučník je v troubě totiž). Mall :)
Vůbec nemáš zač děkovat. To já moc děkuji za úžasný recept... Asi u nás bude na víkendovém pořádku, dokud mrazák dá ořechy
Teď jsem v Erku objevila Philadelphia sýr ... bohužel s okurkou a nevím čím ještě. Ale obyč ne :(
Kdysi jsem jedla úžasný mrkvový dort od jedné africké černošky. Byl úžasný. A měla na něm bílou polevu. Jenže NIKDE jsem nemohla najít mrkvový dort s polevou. Nikde ... Vždycky maximálně tak nějakou citronovou. Až teď!
Buchtu jsem dělala v pekáči asi na 30-40minut. Ironií byl můj krém (kvůli kterému jsem furt buchtu odkládala). Philadelphia cheese jsem nesehnala. Billu u nás nemáme. A Lučiny jsem se dost bála. Problém byl, že jsem nevěděla jak Philadelphia cheese chutná a tím pádem jsem měla problém ho nahradit. Nahradila jsem ho Mascarpone (které jsem taky nevěděla jak chutná ), ale dělám tiramisu z pomazánkového másla a lidi se zlobí, že tam patří Mascarpone, tak jsem si říkala, že tím snad nic nezkazím.
Takže jsem na polevu použila 250g Mascarpone (jeden kelímek), rozšlehala jsem asi se 3 žloutky, vanilkovým a moučkouvým cukrem dle chuti) a trochou vanilk.aroma. Krém se výborně povedl. A buchta je LUXUSNÍ! Strašně moc děkuji za recept! Zblajzli jsme ho během chvíle a dnes musím dělat další (dva dny za sebou). Fakt VÝBORNÉ.
PS: ochucené Mascarpone chutní stejně jako moje pomazánková másla zpracovaná na tiramisu! (a 1 kelímek přes 50,-?). Né díky. Ať se gurmáni a puntíčkáři vztekaj dál
Super. Dělala jsem to do koláčové formy v množství na vejce. Krásně se to tam vešlo a výsledný "dortík" (ze stuženou zakys.smetanou, vanilkovým cukrem a jahodami) byl VÝBORNÝ! Snědl se na jeden zátah DÍK ZA RECEPT
Martina
Martina
Proto mým velkým favoritem do teď byl doma "Andělský nadýchaný perník" na který vždcky ingredience mám a NYNÍ MÁ TĚŽKÉHO KONKURENTA! A to tento recept! Vše mám doma a je to extra jednoduché a rychle a především VÝÝÝÝBORNÉ!!!! BODÍK LETÍ!
Přilepšila jsem rozmixovanejma oříškama (co dům dá zrovna - a zrovna dal kešu a slunečnicový) a rozinkami. Perník jsem dělala opravdu na psaných 175°C (horní a spodní ohřev) 34minut :D Dělala jsem ho na klasický velký pekáč 42x37cm, protože nemám ráda hodně vysoké buchty, nedělala jsem z dvojté dávky, ale použila jsem větší hrníček na dávkování (0,4l) a buchtička má krásných 2cm na výšku. Do koláčové formy na vysokou variantu bych to asi nezvládla
JE TO PROSTĚ MŇAMKA! Opavdu obrovský favorit!
Teď jsem v Erku objevila Philadelphia sýr ... bohužel s okurkou a nevím čím ještě. Ale obyč ne :(
Buchtu jsem dělala v pekáči asi na 30-40minut. Ironií byl můj krém (kvůli kterému jsem furt buchtu odkládala). Philadelphia cheese jsem nesehnala. Billu u nás nemáme. A Lučiny jsem se dost bála. Problém byl, že jsem nevěděla jak Philadelphia cheese chutná a tím pádem jsem měla problém ho nahradit. Nahradila jsem ho Mascarpone (které jsem taky nevěděla jak chutná
Takže jsem na polevu použila 250g Mascarpone (jeden kelímek), rozšlehala jsem asi se 3 žloutky, vanilkovým a moučkouvým cukrem dle chuti) a trochou vanilk.aroma. Krém se výborně povedl. A buchta je LUXUSNÍ! Strašně moc děkuji za recept! Zblajzli jsme ho během chvíle a dnes musím dělat další
PS: ochucené Mascarpone chutní stejně jako moje pomazánková másla zpracovaná na tiramisu! (a 1 kelímek přes 50,-?). Né díky. Ať se gurmáni a puntíčkáři vztekaj dál