Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Americký mrkvový dort se smetanovým krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

120 min (60 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Mrkvový dort je, dá se říci, jedním ze symbolů sladkého pečení v Americe. Přitom je z mrkve, která je víc než doma i u nás. Inspirujte se tímto receptem a připravte na některou rodinnou oslavu tento šťavnatý a chutný dort.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie41 546 kJ /
9 930 kcal
Bílkoviny126,00 g
Tuky757,07 g
Vláknina24,32 g
Cholesterol 2,05 g
Sodík 2,00 g
Sůl5,19 g
Sacharidy640,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ušleháme vejce s olejem, cukrem a vanilkovým aroma. Vmícháme mouku smíchanou se solí, práškem do pečiva, sodou a skořicí. Poté vmícháme strouhanou mrkev a sekané ořechy.
Těsto vlijeme do formy o průměru 25 cm vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 175 °C cca 1 hodinu. Krok 2: Na krém ušleháme všechny suroviny společně. Krok 3: Po vychladnutí korpus rozkrojíme na dvě poloviny a naplníme půlkou krému. Zbytkem krému pomažeme boky a vršek dortu. Ten pak posypeme strouhanými ořechy a ozdobíme marcipánovými mrkvičkami nebo ořechy.

TIP: Desatero o dortech - jak upéct, nazdobit nebo třeba nakrojit

Zveřejněno 16. 11. 2010 22:24

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americký mrkvový dort se smetanovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8D8

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Americký mrkvový dort se smetanovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G8D8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (41)

Úžasný recept, děkuji, na krém jsem použila 2 šlehačky a 1 mascarpone. Opravdu úžasný dort. :yes:

Dort je výborný, moc všem chutnal, už jsem ho dělala 2x. :-) Prosím teď bych ho chtěla udělat do mini srdcové formy - poradíte mi prosím jak s množstvím?

Vynikající dortík! Dělala jsem na plech, krém jen na povrch, cukr do těsta jsem ubrala na 250g a dala jsem nasekanou hořkou čokoládu, všichni se olizovali až za ušima <3;-):yes:

Vynikající <3<3<3

jureckova.lenka: Nejen amíci! Léta jsem hledala dobrý recept na mrkvový dort a vždycky jsem narazila na stejný problém, haldu cukru! :-(( Nevím, proč ho u těst s mrkví bylo vždycky tolik. Pak jsem si z různých receptů dala dohromady něco podobného, jako je tento, jen s mnohem menším množstvím cukru, a jsem konečně spokojená. :-8 Krém z másla a lučiny osladím troškou medu a ochutím ho pomerančovou šťávou. Je to moc dobré. A do těsta dávám pomerančovou kůru.

Korpus jsem dělala už několikrát a vždy byl výborný. Akorát dávám (jak už zde někdo uváděl) polovinu dávky cukru a dle mého to úplně stačí. Ale chápu, že "amíci"mají trochu jiné představy :-D
Díky za recept :yes:

Tak jsem také vyzkoušela, já sice nechutnala, ale mám reference, že prý vynikající :-8
Krém jsem dala půl napůl mascarpone a Philadelphia, šlehačka,cukr,vanilk.lusk.

nejlepšíííííííí :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Zdenka1: díky, Zdenko, mrkvičky být pochopitelně nemusí, občas dám jen ořechy...a nebo nic, když nic není ;-):yes:

Ivanko, tak konečně jsem vyzkoušela tvůj báječný dort. Cukru jsem dala pouze 300g, protože mrkvička byla docela sladká. Pekla jsem skoro hodinu a půl. Krém jsem udělala ze 2 kelímků mascarpone a 2 šlehaček. Dort byl moc dobrý, šťavnatý a všem moc chutnal. Oceňuji bodíkem a posílám velikou pochvalu a foto - ovšem bez marcipánových mrkviček. Na ně nemám.

Výborný, vláčný. Dala jsem 50% bílé mouky a 50% tmavé a super i bez krému. Kdo ochutnal tipoval na perník, díky skořici, ale nikdo neuhodl mrkvový dort.:-p

Báječná chuť!!! Manžel měl narozky - tak si jej přál, tak dávám fotečky :-K

Tento dort je vyborny, uz jsem pekla nekolikrat. Vcera s obmenou, ze místo mouky jsem dala namleté ovesné vlocky, místo oleje jsem dala velký bílý jogurt a dala jsem jen 150g cukru. Korpus nebyl tak vysoky jako pri originalnim receptu, ale velice dobry, po rozriznuti natrela nizkotucnym tvarohem s trochou cukru.

božský recept!!! dnes jsem dělala a obrovský úspěch!!!:-p :-K ;-)

Je výborný:-) jen jsem místo 400g m.cukru dala jen 300g

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
mrkvový dort, mrkvový dort mrkváč, mrkvový dortík, mrkvový dort s ořechy, mrkvovy dort recept, vyborny mrkvovy dort, krém do mrkvového dortu, mrkvový dort mrkváč recept, poleva na mrkvový dort, mrkvový dort apetit, mrkvový dort s mascarpone, luxusní mrkvový dort, americký mrkvový koláč, recept mrkvovy dort, recept na mrkvový dort, mrkvový cheesecake, mrkvový korpus, mrkvoví dort, marcipánové mrkvičky, africky dort

Suroviny:
vejce, olej, cukr moučkový, vanilkové aroma, mouka hladká, soda jedlá, prášek do pečiva, sůl, skořice mletá, mrkev strouhaná, ořechy vlašské, máslo, lučina, vanilkové aroma, cukr, ořechy strouhané, ořechy, mrkvičky

Přidat fotografie receptu