Velmi šťavnatý moučník

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 40 1 plech Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 143 názorů

Suroviny

Těsto:
5 vajec
1 hrnek krystalového cukru
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku Granka
1/2 hrnku kvalitního kakaa
1 hrnek oleje
1 prášek do pečiva
Na polití moučníku:
1/2 hrnku oslazené uvařené kávy Nescafé (může být i jiná).
Poleva:
250 ml smetany na šlehání
200 g čokolády na vaření
Na potření:
nejchutnější je malinový džem (můžeme dát jiný, jaký kdo chce)
Může se ozdobit ušlehanou šlehačkou, ale není to nutné.
Recept si zatím oblíbilo 143 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme těsto, v míse rozšleháme vejce, přidáme cukr, mouku, Granko, kakao, olej a prášek do pečiva a na nejmenší rychlost všechno prošleháme šlehačem.

  2. Na vyšší plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto, aby bylo rovnoměrně rozetřené a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C, na 20-30 minut, dle trouby a vyzkoušíme špejlí.

  3. Uvaříme kávu Nescafé a když vyndáme upečené těsto, tak ho pokapeme teplou kávou - do vypotřebování.

  4. Hned potřeme malinovým džemem.

  5. Připravíme polevu - ve smetaně na šlehání rozpustíme čokoládu a chvilku vaříme, pak natřeme na moučník, uhladíme a takto hotový dáme do chladna odležet na 8-10 hodin.

  6. Navrch můžeme ozdobit ušlehanou šlehačkou.

Poznámka

Recept jsem dostala mailem, hned jsem ho realizovala, ale to je teda bomba! Samozřejmě jsme těch 8 hodin, natož pak 10 nevydrželi a za 3 hodiny jsme už mlsali, bylo vše v pořádku a ztuhlé.

Kdo nemá rád až tak sladké, může se dát do těsta méně cukru. Druhý den je moučník ještě lepší, protože ta vlhkost prostoupí celým moučníkem. Zrovna jsem si ho dala a to já sladké nemusím!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 915 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Velmi šťavnatý moučník

  • Lenika Lenika

    Mně nechutnal (nemám ráda moc čokoládové věci), ale zbytek rodiny se olizoval. :-D

    Odpovědět

  • Jana Elisabeth Jana Elisabeth

    Naprosto luxusní moučník! Pekla jsem poprvé pro manžela k svátku - vylepšila jsem přidáním rumu do kávy (kávu jsem nesladila). Moučník moc chutnal!!!! Problém je, vydržet ten doporučený čas, než se moučník "uleží"!!!!<3:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    akcinjka: Sám o sobě je dost tmavý, tak asi bude v pořádku, barva je tmavě hnědá;-)

    Odpovědět

  • akcinjka akcinjka

    zrovna jsem vyndala moučník z trouby. Je normální že je hodně tmavý nebo jsem ho připálila:-? (pekla jsem 20 min.)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jindriskas: Jindřiško, potěšila jsi mě a děkuji a vyzkoušení :yes:

    Odpovědět

  • Jindriskas Jindriskas

    skvělý, určitě jsem nedělala naposledy:yes:

    Odpovědět

  • veverka10 veverka10

    Tak dnes jsem sebrala odvahu a pustila se do moučníku znovu. A ono to funguje. :yes: Tentokrát mělo těsto přiměřenou konzistenci a výsledek byl vynikající. Musela jsem minule udělat někde chybu. Možná jsem dala 2 hrnky mouky?
    Každopádně se omlouvám za zmatky a všem doporučuji.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    veverka10: Veverko stačí a pokud jsi dělala přesně podle rp. nevím čím by to bylo, že by moukou a nebo jsi něčeho sypkého dala omylem více? Nikdo to zatím nepsal kdo moučník dělal a mě se to také nestalo. Jinak tak tekuté, aby jsi lila jako mléko to není, ale jde to vylít. Jukni na to moje vyšlehané těsto na obázku...

    Odpovědět

  • veverka10 veverka10

    Dnes jsem vyzkoušela, chutná opravdu skvěle. Ikdyž v mém provedení je lehce drobivější. Jen mě překvapuje, že když jsou použila uvedené suroviny, bylo těsto strašně husté (suché). O vylití na plech nemohla být vůbec řeč. Přidala jsem tedy asi 3/4 hrnku mléka a to už mělo těsto takovou přiměřenou konzistenci. Nevíte, kde jsem mohla udělat chybu? Vejce a olej na tolik suchých surovin stačí?

    Odpovědět

  • Liba Liba(neregistrovaná)

    Rychlé a teda vynikající :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

    Jako správná kuchařka jsem nalila smetanu do kastrůlku, rozlámala do ní čokoládu a postavila na nízký plamen. A šla natírat buchtu džemem. :-D Poleva během chvilky zhoustla a připálila se:-p Takže repete.
    Doporučuji všem stále míchat, od začátku do konce:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Blondýna : Nešlehat, jen natírat na upečený moučník, jak je vidět na fotce :-!

    Odpovědět

  • Blondýna Blondýna (neregistrovaný)

    Jsem asi fakt blond, ale tu slehacku s tou čokoládou nakonec šlehám.??? Nebo jen uvařit a pak nalít? :-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    saryk: Jsem potěšená, že moučník chutnal:yes:

    Odpovědět

  • saryk saryk

    Vyborna!! Bala jsem se, ze bude moc sladka, dala jsem o ctvrtinu hrnku cukru mene. Do kavy trochu rumu. Marmeladu jsem mela rybizovou z Vanoc. Je prijemne sladka, kakaovo-rumovo-cokoladovo-marmeladova. Mnam :yes:

    Odpovědět

1 2 3 6 8 10

Tématické fráze: ty nejlepší a nejchutnější moučníky moučníky na plech luxusní moučníky luxusní moučník rychlé moučníky bez vážení luxusní recepty na moučníky a zákusky top recepty moučníky moučníky na velikonoce těsto na palačinky bez vážení luxusni moucniky recept moucnik na velikonoce moučník z granka výborný štavnatý zakusek luxusni moucnik recept moučník v hrnku nejoblíbenější moučník recepty bez vážení stavnaty cokoladovy zakusek luxusní moučníky a zákusky nejchutnější moučník

Zapomněl/a jsem heslo