Velmi šťavnatý moučník

Suroviny 1 plech

Těsto:
5 vajec
1 hrnek krystalového cukru
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku Granka
1/2 hrnku kvalitního kakaa
1 hrnek oleje
1 prášek do pečiva
Na polití moučníku:
1/2 hrnku oslazené uvařené kávy Nescafé (může být i jiná).
Poleva:
250 ml smetany na šlehání
200 g čokolády na vaření
Na potření:
nejchutnější je malinový džem (můžeme dát jiný, jaký kdo chce)
Může se ozdobit ušlehanou šlehačkou, ale není to nutné.

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme těsto, v míse rozšleháme vejce, přidáme cukr, mouku, Granko, kakao, olej a prášek do pečiva a na nejmenší rychlost všechno prošleháme šlehačem.

  2. Na vyšší plech dáme pečící papír, vylijeme na něj těsto, aby bylo rovnoměrně rozetřené a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C, na 20-30 minut, dle trouby a vyzkoušíme špejlí.

  3. Uvaříme kávu Nescafé a když vyndáme upečené těsto, tak ho pokapeme teplou kávou - do vypotřebování.

  4. Hned potřeme malinovým džemem.

  5. Připravíme polevu - ve smetaně na šlehání rozpustíme čokoládu a chvilku vaříme, pak natřeme na moučník, uhladíme a takto hotový dáme do chladna odležet na 8-10 hodin.

  6. Navrch můžeme ozdobit ušlehanou šlehačkou.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem dostala mailem, hned jsem ho realizovala, ale to je teda bomba! Samozřejmě jsme těch 8 hodin, natož pak 10 nevydrželi a za 3 hodiny jsme už mlsali, bylo vše v pořádku a ztuhlé.

Kdo nemá rád až tak sladké, může se dát do těsta méně cukru. Druhý den je moučník ještě lepší, protože ta vlhkost prostoupí celým moučníkem. Zrovna jsem si ho dala a to já sladké nemusím!

Komentáře k receptu Velmi šťavnatý moučník

  • Petra Dvor. Petra Dvor.

    Dobrý den, přidávám fotečku. Tu polevu mám víc tekutou, tolik se mi nepovedla. Ale i tak je to neskutečně skvělý moučník. Lepší jsem snad nejedla. Zmizel během 2 hodin<3

    Odpovědět

  • Urbanovalucy Urbanovalucy

    Mohu se prosím zeptat, jestli je po uležení řezu cítit chuť kávy? Děkuji :-)

    Odpovědět

  • natalkatreba natalkatreba

    šlo by udělat tento moučník i bez te zálivky?:-)

    Odpovědět

  • KatkaCechova KatkaCechova

    Ohromně nám všem chutnalo :-8

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Mně nechutnal (nemám ráda moc čokoládové věci), ale zbytek rodiny se olizoval. :-D

    Odpovědět

  • Jana Elisabeth Jana Elisabeth

    Naprosto luxusní moučník! Pekla jsem poprvé pro manžela k svátku - vylepšila jsem přidáním rumu do kávy (kávu jsem nesladila). Moučník moc chutnal!!!! Problém je, vydržet ten doporučený čas, než se moučník "uleží"!!!!<3:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    akcinjka: Sám o sobě je dost tmavý, tak asi bude v pořádku, barva je tmavě hnědá;-)

    Odpovědět

  • akcinjka akcinjka

    zrovna jsem vyndala moučník z trouby. Je normální že je hodně tmavý nebo jsem ho připálila:-? (pekla jsem 20 min.)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Jindriskas: Jindřiško, potěšila jsi mě a děkuji a vyzkoušení :yes:

    Odpovědět

  • Jindriskas Jindriskas

    skvělý, určitě jsem nedělala naposledy:yes:

    Odpovědět

  • veverka10 veverka10

    Tak dnes jsem sebrala odvahu a pustila se do moučníku znovu. A ono to funguje. :yes: Tentokrát mělo těsto přiměřenou konzistenci a výsledek byl vynikající. Musela jsem minule udělat někde chybu. Možná jsem dala 2 hrnky mouky?
    Každopádně se omlouvám za zmatky a všem doporučuji.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    veverka10: Veverko stačí a pokud jsi dělala přesně podle rp. nevím čím by to bylo, že by moukou a nebo jsi něčeho sypkého dala omylem více? Nikdo to zatím nepsal kdo moučník dělal a mě se to také nestalo. Jinak tak tekuté, aby jsi lila jako mléko to není, ale jde to vylít. Jukni na to moje vyšlehané těsto na obázku...

    Odpovědět

  • veverka10 veverka10

    Dnes jsem vyzkoušela, chutná opravdu skvěle. Ikdyž v mém provedení je lehce drobivější. Jen mě překvapuje, že když jsou použila uvedené suroviny, bylo těsto strašně husté (suché). O vylití na plech nemohla být vůbec řeč. Přidala jsem tedy asi 3/4 hrnku mléka a to už mělo těsto takovou přiměřenou konzistenci. Nevíte, kde jsem mohla udělat chybu? Vejce a olej na tolik suchých surovin stačí?

    Odpovědět

  • Liba Liba(neregistrovaná)

    Rychlé a teda vynikající :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Sudet Sudet

    Jako správná kuchařka jsem nalila smetanu do kastrůlku, rozlámala do ní čokoládu a postavila na nízký plamen. A šla natírat buchtu džemem. :-D Poleva během chvilky zhoustla a připálila se:-p Takže repete.
    Doporučuji všem stále míchat, od začátku do konce:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 6 8 10

Tématické fráze: ty nejlepší a nejchutnější moučníky moučníky na plech luxusní moučníky luxusní moučník rychlé moučníky bez vážení luxusní recepty na moučníky a zákusky top recepty moučníky moučníky na velikonoce těsto na palačinky bez vážení luxusni moucniky recept moucnik na velikonoce moučník z granka výborný štavnatý zakusek luxusni moucnik recept moučník v hrnku nejoblíbenější moučník recepty bez vážení stavnaty cokoladovy zakusek luxusní moučníky a zákusky nejchutnější moučník