Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Komentáře uživatele mystery

Hrášek (sterilovaný) taktéž přidávám až do hotového pokrmu.

Zdravím, víc se mi osvědčilo udělat z celého množství mouky na těsto, cukru a kypřícího prášku drobenku s kostkou Hery (másla), dát 2/3 těsta na plech, nanést náplň a přikrýt zbývajícím množstvím drobenky. Tuk se tak dostane rovnoměrně do celého těsta. Ale proti gustu... Ostatně někdo už tento postup určitě napsal.

Zdravím, cukru stačí bohatě 100 gramů (použila jsem moučkový). Bábovka je vláčná, není suchá - "dusivky" u nás doma nejsou v oblibě. :-K Přidávám ještě 2PLrumu. Pak nádherně voní. Bodík samozřejmě patří.

Plech s těstem je v troubě, vůně se line kuchyní. Mléka jsem dala více. :-K<3

Recept: Stírka
V době mého dětství se u nás doma vařila, měla jsem ji ráda. Teď se těším, že v důchodu budu mít čas vrátit se i k dalším zapomenutým jídlům. :-K

Opravdu dobrý recept! :-):yes:

Také znám již léta, přesně takovou pekla moje maminka, akorát rumu jsme dávaly více, cukru méně (náš rozpis byl identický). Naprostý souhlas, že je opravdu vynikající, nemám totiž ráda "dusivky". :-):yes:

Pro Pavelk: rýže dávám cca 20-25 dkg/4porce. Záleží samozřejmě na chuti jedlíků.:-)

Souhlasím s Yanull, taktéž přidávám propláchnutou rýži k poloměkkému masu - ve výsledku "chytne" chuť šťávy z masa. :-)

Lepší recept na bábovku neznám, rychlá příprava a ta chuť!!! Prostě paráááda....:-)):-)):-)):yes:

Zdravím autora, u nás doma je babička pekla přímo na plotně kachlových kamen. Dnes bych si je s chutí dala, ale tenkrát jsem je zrovna dvakrát nemilovala...:-p

Už se těším na sezónu meruněk, v nejbližších dnech bych mohla vyzkoušet s rebarborou.:-)

Zkoušela jsem více polev /krému/ na tento typ moučníků, ale nejvíce nám doma chutná právě tato se zakysanou smetanou. Od Vánoc mi zbyly mleté mandle, tak jsem dala do těsta i na posypání právě je /místo mletých ořechů/. Pro nás doma neodolatelné.