Nadja: Přesně tak, je to tak jako s kupovanou rýžovou smetanou. Ta se používá na zahušťování např. do omáček atd. Šlehat se nedá.
V tom je problém s náhražkami smetany, pokud máte alergii na mléko i na sóju. Sójové mléko se, tuším, dá používat k podobným účelům jako živočišné.
Merylas (moderátorka): Dobrý den, ano, máte pravdu, šlehá se šlehačem. Mám jedno zařízení s více funkcemi. Opravuji.
A ano, používám při pečení silikonové podložky jako ekologičtější náhradu za pečicí papír. Na samotném plechu jsem nezkoušela péct.
Díky za kontrolu.
Recept je u nás IN i po letech hlavně na dorty! Teď jsem našla v časopise info o žlutém hrachu, že je zaměnitelný s cizrnou. (Ne nadarmo se říká cizrně římský hrách, ale mně by to nenapadlo. Zkusili jsme Váš recept s půleným žlutým hrachem (je loupaný a tudíž bez slupek jemnější). Krém je jemnější než z cizrny a hrách se taky rychleji uvaří. I cena za půl kila byla 10 Kč, což je též příjemné.
Aktualizace po letech : Korpusy upečte 2-3 tenké a nemusíte nic řezat, což u bezlepkových korpusů je značná výhoda a místo cizrny jsme nedávno zkusili použít půlený žlutý hrách. Je dříve uvařený a hlavně je loupaný, takže že krém bez slupek jemnější. Taky jsem jednou zkoušela loupat uvařenou cizrnu, ale to je tak pro Popelku a ne matku s malými dětmi.
srettka: Díky za radu. Chtěla bych po letech zkusit alternovat své dříve nejoblíbenější jídlo - ovocné knedlíky z tvarohového těsta. Jo jo, to bývaly narozeninové večeře... Třeba se mi něco podobného podaří i bez lepku, bílků a snad seženu i jiný než kravský tvaroh, nebo zkusím toto odpalované bez tvarohu.
Jsme důkazem, že po bezlepkové dietě se nehubne. )))) Tedy první 3 měsíce s dietou při asi 20ti alergenech (z nichž jeden je lepek) jsem zhubla, protože nevíte, co jíst. Pak si zvyknete a můžete vesele papat i nabývat na váze. Bezlepková dieta není redukční dieta. (Naopak mohou směsi na pečivo obsahovat více škrobů tj. složitých cukrů.)
V tom je problém s náhražkami smetany, pokud máte alergii na mléko i na sóju. Sójové mléko se, tuším, dá používat k podobným účelům jako živočišné.
A ano, používám při pečení silikonové podložky jako ekologičtější náhradu za pečicí papír. Na samotném plechu jsem nezkoušela péct.
Díky za kontrolu.
1 2 3 … 8 Další