Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 5min.+45min. kynutí+10min.+20min. pečení

5min.+45min. kynutí+10min.+20min. pečení

15. 4. 2012 06:49

Suroviny pro 16

16

Nutriční hodnoty

Energie6 626 kJ / 1 584 kcal
Bílkoviny25,70 g
Tuky49,12 g
Vláknina18,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy250,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud chceme těsto na pizzu nebo langoše, tak do základu místo cukru dáme 1 lžičku soli, pak místo ovoce dáme, co máme rádi na pizzu a dáme péct a pokud na langoše, tak nic nedáváme a dáme péct samé těsto do zlatova a po upečení potíráme rozetřeným česnekem se solí a troškou vody a opět dáme to, co máme rádi.

Vše opravdu chutná báječně a i ostatní členové rodiny, co nemají naši dietu, tak to jí s náma, že jim to chutná víc než normální.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hejdulka

10. 3. 2021 17:17

Testo jsem mela super, ale brutaaaalne lepi.. cim ho prosim potrit, aby nelepilo? Mouka nefunguje . Dekuji

Patrik

14. 3. 2017 02:15

Mám dotaz udělal jsem těsto dle receptu ale moc nenakyne a další problém jaké skladování doporučujete na max1 den ale potřebuji aby se těsto dalo hned zpracovávat. Děkuji;-(

Dajda Dajda

24. 2. 2017 11:12

zanidan: Píšete to hezky. Držet bezlepkovou dietu, protože mám lepkovou intoleranci nebo celiakii, je docela obtížné, zvláště když se člověk nestravuje doma. Držet bezlepkovou dietu, pokud jsem zdravý člověk, je podle mého názoru naprostý nesmysl!

zanidan zanidan

24. 2. 2017 08:24

Patrik: Bohužel nevím o tom, že by se po bezlepkové dietě hublo. Podle mně tyto mouky tím že je tam hodně kukuřičné ve směsích atd... nebo škrobů, tak se z nich dobře přibírá ;) :D pokud se nehlídáte... Není to hubnoucí dieta, ale je to pro lidi o nesmí lepek nebo obiloviny a jsou rádi, když můžou jíst aspoň něco :-K:-K

TerezaVe

23. 2. 2017 23:24

Jsme důkazem, že po bezlepkové dietě se nehubne. :-)))))) Tedy první 3 měsíce s dietou při asi 20ti alergenech (z nichž jeden je lepek) jsem zhubla, protože nevíte, co jíst. Pak si zvyknete a můžete vesele papat i nabývat na váze. Bezlepková dieta není redukční dieta. (Naopak mohou směsi na pečivo obsahovat více škrobů tj. složitých cukrů.)

Patrik

23. 2. 2017 22:08

zanidan: a když je ta bezlepková dieta opravdu se po ní efektivně hubne ??

zanidan zanidan

23. 2. 2017 08:19

Patrik: Takové těsto nezmám ;) budete si bohužel muset zvyknout u této diety, že testa jsou lepivější než z klasické lepkové mouky. Mám dietu už přes sedm let a ještě sem nenarazila na nelepivé těsto. Se vším je více práce a kolikrát i nervíků, než se vše udělá jak má být,ale nedá se nic dělat. Přeji pevné nervy :-K:-K

Patrik

23. 2. 2017 01:07

Zdravím dá se udělat bezlepkové těsto aby se dalo roztírat nebo vyvalovat rukami lehce a chovalo se jak s normální moukou?? aby se nemusel používat váleček ?? děkuji

zanidan zanidan

10. 1. 2017 20:26

Zuzka.V: těsto dělám už několik let a nikdy sem beton nemela ;) nechávám kynout cca 50-60 minut.

Zuzka.V

10. 1. 2017 16:20

Dobrý den,
jak dlouho trvá zpracování těsta, je to stejné jak u kynutého, nebo stačí kratší doba. Taky se mi povedly betonové koláčky. Nebo je to teplotou surovin?

zanidan zanidan

12. 9. 2016 16:32

ivana lacmanová: Dobrý den, recept máte zde napsaný ;) je to na kynutý koláč ;):-K:-D

ivana lacmanová

12. 9. 2016 14:43

zanidan: Mohla bych poprosit o recept na ty buchty?Děkuji:-

Monika

15. 4. 2016 19:20

Děkuji za super recept. Dnes jsem dělala langoše a povedly se na jedničku. Jen jsem si recept trochu upravila. Místo vody jsem dala mléko - 215 g podle bezlepkové směsi, kterou kupuji na pizzu z bezlepkové pekárny ve FM a mouky jsem smíchala co dům dal... Dle mého názoru je hlavní, aby byla alespoň polovina od výrobce Schar. :-)

zanidan zanidan

25. 10. 2015 18:44

lenkA: tady ale nemáte psáno že je to těsto na kynuté koláče... tohle těsto je řidší a roztírá se silikonovou stěrkou a často máčíme ve vodě. Na kynuté koláčky je úplně jiné těsto, budu se snažit dnes tady vložit receptík na vdolečky ;) Jinak těsto je opravdu vhodné jen jako nakynutý koláč na plech, nebo pizzu a nebo jen tak se upeče na plechu a maže se jako langoš a těsto tvrdé není, je krásně křupavé a opravdu výborné... ;-)

lenkA

25. 10. 2015 09:27

Dobry den, zacinam pect a varit bez lepku. Vcera bsem zkousela kynute testo a udelala jsem z nej makove kolacky. Testo bylo ridke a lepilo se jak rozehrata zvykacka. Misto suseneho drozdi sem dala cerstve. Pekne vykynulo. Ale kolacky byly tvrde jak beton. Nevite kde byla chyba? Jinak vse podle receptu a postupu..

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bezlepkove kynute buchty bezlepkové recepty recept na bezlepkovou pizzu těsto na bezlepkovou pizzu bezlepkové těsto bezlepková kynutá buchta kynuté bezlepkové buchty bezlepkove kynute kolace bezlepkové koláče recept bezlepková pizza ládi hrušky pizza z bezlepkove mouky langoše z kynuteho testa kynuté těsto z kukuřičné mouky bezlepková těsta langoše z kukuřičné mouky kolače z bezlepkove mouky bezlepkový chleba jako normální bezlepková mouka na pizzu kolac z bezlepkove mouky bezlepkový koláč z kukuřičné mouky

Suroviny: mouka bezlepková, voda, cukr, olej, droždí sušené

TopRecepty.cz

Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2OKW