Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše

zanidan Kuchařka: zanidan

Doba přípravy: 5min.+45min. kynutí+10min.+20min. pečení 16 porcí Dietní recepty , Bezlepkové 34 názorů

Suroviny

250 g bezlepkové mouky Schar Mix B
1/4 l vody
2 lžíce cukru
4 lžíce oleje
1/3 sáčku sušeného droždí
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin připravíme těsto, které zakryjeme utěrkou a dáme do trouby, kterou máme předehřátou na 50°C vykynou asi 30-45 minut.

  2. Po vykynutí rozetřeme na plechu s pečícím papírem, navrch dáme ovoce a posypeme posypkou.

  3. Pečeme na 180°C do zlatova.

  4. POSYPKA: 3 dkg másla, 7 dkg cukr moučky, 7 dkg rýžové mouky.

  5. Vše propracujeme rukama.

  6. Po upečení polejeme přepuštěným máslem do voňava a rumem.

Poznámka

Pokud chceme těsto na pizzu nebo langoše, tak do základu místo cukru dáme 1 lžičku soli, pak místo ovoce dáme, co máme rádi na pizzu a dáme péct a pokud na langoše, tak nic nedáváme a dáme péct samé těsto do zlatova a po upečení potíráme rozetřeným česnekem se solí a troškou vody a opět dáme to, co máme rádi.

Vše opravdu chutná báječně a i ostatní členové rodiny, co nemají naši dietu, tak to jí s náma, že jim to chutná víc než normální.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 280 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezlepkové kynuté těsto, na koláč, pizzu a langoše

  • Patrik Patrik(neregistrovaný)

    Mám dotaz udělal jsem těsto dle receptu ale moc nenakyne a další problém jaké skladování doporučujete na max1 den ale potřebuji aby se těsto dalo hned zpracovávat. Děkuji;-(

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    zanidan: Píšete to hezky. Držet bezlepkovou dietu, protože mám lepkovou intoleranci nebo celiakii, je docela obtížné, zvláště když se člověk nestravuje doma. Držet bezlepkovou dietu, pokud jsem zdravý člověk, je podle mého názoru naprostý nesmysl!

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autorka receptu)

    Patrik: Bohužel nevím o tom, že by se po bezlepkové dietě hublo. Podle mně tyto mouky tím že je tam hodně kukuřičné ve směsích atd... nebo škrobů, tak se z nich dobře přibírá ;) :D pokud se nehlídáte... Není to hubnoucí dieta, ale je to pro lidi o nesmí lepek nebo obiloviny a jsou rádi, když můžou jíst aspoň něco :-K:-K

    Odpovědět

  • TerezaVe TerezaVe

    Jsme důkazem, že po bezlepkové dietě se nehubne. :-)))))) Tedy první 3 měsíce s dietou při asi 20ti alergenech (z nichž jeden je lepek) jsem zhubla, protože nevíte, co jíst. Pak si zvyknete a můžete vesele papat i nabývat na váze. Bezlepková dieta není redukční dieta. (Naopak mohou směsi na pečivo obsahovat více škrobů tj. složitých cukrů.)

    Odpovědět

  • Patrik Patrik(neregistrovaný)

    zanidan: a když je ta bezlepková dieta opravdu se po ní efektivně hubne ??

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autorka receptu)

    Patrik: Takové těsto nezmám ;) budete si bohužel muset zvyknout u této diety, že testa jsou lepivější než z klasické lepkové mouky. Mám dietu už přes sedm let a ještě sem nenarazila na nelepivé těsto. Se vším je více práce a kolikrát i nervíků, než se vše udělá jak má být,ale nedá se nic dělat. Přeji pevné nervy :-K:-K

    Odpovědět

  • Patrik Patrik(neregistrovaný)

    Zdravím dá se udělat bezlepkové těsto aby se dalo roztírat nebo vyvalovat rukami lehce a chovalo se jak s normální moukou?? aby se nemusel používat váleček ?? děkuji

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autorka receptu)

    Zuzka.V: těsto dělám už několik let a nikdy sem beton nemela ;) nechávám kynout cca 50-60 minut.

    Odpovědět

  • Zuzka.V Zuzka.V(neregistrovaný)

    Dobrý den,
    jak dlouho trvá zpracování těsta, je to stejné jak u kynutého, nebo stačí kratší doba. Taky se mi povedly betonové koláčky. Nebo je to teplotou surovin?

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autorka receptu)

    ivana lacmanová: Dobrý den, recept máte zde napsaný ;) je to na kynutý koláč ;):-K:-D

    Odpovědět

  • ivana lacmanová ivana lacmanová(neregistrovaný)

    zanidan: Mohla bych poprosit o recept na ty buchty?Děkuji:-

    Odpovědět

  • Monika Monika(neregistrovaná)

    Děkuji za super recept. Dnes jsem dělala langoše a povedly se na jedničku. Jen jsem si recept trochu upravila. Místo vody jsem dala mléko - 215 g podle bezlepkové směsi, kterou kupuji na pizzu z bezlepkové pekárny ve FM a mouky jsem smíchala co dům dal... Dle mého názoru je hlavní, aby byla alespoň polovina od výrobce Schar. :-)

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autorka receptu)

    lenkA: tady ale nemáte psáno že je to těsto na kynuté koláče... tohle těsto je řidší a roztírá se silikonovou stěrkou a často máčíme ve vodě. Na kynuté koláčky je úplně jiné těsto, budu se snažit dnes tady vložit receptík na vdolečky ;) Jinak těsto je opravdu vhodné jen jako nakynutý koláč na plech, nebo pizzu a nebo jen tak se upeče na plechu a maže se jako langoš a těsto tvrdé není, je krásně křupavé a opravdu výborné... ;-)

    Odpovědět

  • lenkA lenkA(neregistrovaný)

    Dobry den, zacinam pect a varit bez lepku. Vcera bsem zkousela kynute testo a udelala jsem z nej makove kolacky. Testo bylo ridke a lepilo se jak rozehrata zvykacka. Misto suseneho drozdi sem dala cerstve. Pekne vykynulo. Ale kolacky byly tvrde jak beton. Nevite kde byla chyba? Jinak vse podle receptu a postupu..

    Odpovědět

  • zanidan zanidan(autorka receptu)

    TerezaVe: my děláme stále a pořád s tolika vody co mám ja v receptu a těsto mi naskočí na 2-3 násobek a je perfektní. Nic bych na tom nezměnila, ale každého věc, pokud vám více vyhovuje míň vody klidně si dejte ;)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: bezlepkove kynute buchty bezlepkové recepty recept na bezlepkovou pizzu těsto na bezlepkovou pizzu bezlepková kynutá buchta kynuté bezlepkové buchty bezlepkové těsto bezlepkove kynute kolace bezlepkové koláče recept bezlepková pizza ládi hrušky langoše z kynuteho testa pizza z bezlepkove mouky kynuté těsto z kukuřičné mouky bezlepková těsta langoše z kukuřičné mouky bezlepkový chleba jako normální kolače z bezlepkove mouky bezlepková mouka na pizzu kolac z bezlepkove mouky bezlepkový koláč z kukuřičné mouky

Zapomněl/a jsem heslo