Čokoládový krém na dort vegan - bez lepku, mléka, vajec a sóji
Dobrý čokoládový krém je důležitou součástí dortů, vánočního cukroví i dalších moučníků. Musí být dostatečně tuhý a držet tvar. Výhodou ganachové polevy je, že i po vychlazení zůstává měkká a při krájení vytvoříte krásně rovný řez.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 534 kJ / 1 562 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,25 g |
Tuky | 93,25 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,13 g |
Sacharidy | 159,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Byl to první pokus dle receptu z youtube - vegane ganache, ale vyšel skvěle.
V původním návodu je doporučeno zamíchat 4 x po 15 min. To jsem měla krém ještě tekutý, tak jsem se na to pak vykašlala. Ráno byl ztuhlý trochu nerovnoměrně, ale šlo bez problému zase rozmíchat.
Použili jsme levnou čokoládu, kde je půlka složení cukr, takže rozhodně nebylo třeba doslazovat. Na mně byl krém dost sladký, ale ostatní byli spokojení.
Kokosové mléko je dobré spíše tučnější. Měli jsme 19 g tuků/100 ml. Složení: kokosový extrakt 85%, pitná voda, emulgátor polysorbát 60.
Asi by se dal použít i jiný poměr surovin, tak jako u běžných mléčných typů ganache. Tj. třeba řidší na polevy atd.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 8 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 14 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 4 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 5 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 5 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 5 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 5 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 6 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Čokoládovou polevu ganache zvládne každý. Je hotová během chvilky a skvělá na potírání dortů a moučníků
Buchty po ránu: Makové houstičky podle Josefa Maršálka jsou tmavší a aromatičtější díky chlebové mouce
Další recepty
Suroviny: čokoláda hořká, mléko kokosové
Čokoládový krém na dort vegan - bez lepku, mléka, vajec a sóji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQrJ
0 názorů