Likér z černého rybízu, višní a josty

Suroviny

2 kg omytého ovoce
0,5 kg cukru krupice
1 l rumu Božkov
4 celé skořice nalámané na kousky
1 polévková lžíce hřebíčků
5 cm čerstvého zázvoru nakrájeného na plátky
100 g mandlových lupínků
pomerančová kůra z poloviny většího pomeranče
citronová kůra z celého většího citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Vše dáme do velké sklenice a necháme v teplé místnosti 6 týdnů.

  2. Občas promícháme.

  3. Poté slijeme přes plátno a nalijeme do skleněných šroubovacích lahví.

Poznámka od kuchařky

Je to takové dámské pitíčko, ale dobrota. Používáme i do moučníků a ovoce je pak velmi dobré zobání (pozor, má sílu :-) Dříve jsme dělávali pouze z višní, ale už jich je málo, tak jsme začali přidávat i černý rybíz a jostu.

Komentáře k receptu Likér z černého rybízu, višní a josty

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Markmala: A dělala jste jenom z josty?

    Odpovědět

  • Markmala Markmala

    Hledala jsem recept na zpracování josty a narazila jsem na tento. :-) Udělala jsem z polovičního množství (kromě cukru) a nedala některé suroviny: 1 kg josty, 0,5 kg cukru, 0,5 l rumu, 2 celé skořice nalámané na kousky a 1/2 lžíce hřebíčků. Počkala jsem 6 týdnů ;-( a hokus pokus se povedl, chutná skvěle :yes: a nejenom mě.

    Odpovědět

  • Tina Tina(neregistrovaná)

    Naloženo.... jen těch 6 týdnů čekání bude těžké vydržet. Už teď mám chuť :-) :-8

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Přidala jsem nové fotky hotového likéru. Zase spíš víc rybízu než višní, už je jich všude strašně málo.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Marie :Sklenici normálně zavřu víčkem;-). My jsme tuhle vlastně griotku dělávali pouze z višní, ale protože jich bylo čím dál tím méně, nahradili jsme i jiným ovoce. Pouze z josty jsme ji ale nezkoušeli.

    Odpovědět

  • Marie Marie (neregistrovaný)

    mám dotaz, tá sklenice se uzavře nebo je otevřená? a zkoušeli jste to někdo jenom z josty?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    rebeka:Nene, nepeckovat:-! Je to fakt velmi dobré:-p;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    tak tohle mi uteklo:-/ višní plný strom.. jdu do toho:-!;-)
    jenom dotaz.. ty višně i s peckou nebo:-?:-?:-?:-S:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea(autorka receptu)

    Simona Kucerova:Jojo Simčo, jednou jsme sezobali se sousedy celé 2kg a nemuseli jsme nic pít:-D

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Taky jsem dělával s višní ovoce pak nemá chybu:-D:yes::yes:+9

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Pěkný likérek:-p:yes: a pak to ovocíčko to asi stačí sníst pár lžiček:-D:-DTaky jsme to dělávali z višní,ale ty už jsem neviděla několik let;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Několik dnů zpět jsem přidávala fotku k višním v rumu. To bude dobrota tohle!! Vím, že v Petřvaldě dělávají něco hodně podobného a ovoce vkládají tak, jak dozrává. Přidávají a přidávají a pak je z toho bezva bowle:-p

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    super:yes::yes::-)):-K

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Hmmm:-p, tak ten si udělám, černý rybíz mám ráda a v tétopodobě bude jistě úžasný;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: černý rybízový likér recept černý rybízový recepty likér rybízový likér černý rybízový likér černý bez likér domaci vino z josty víno z josty domácí rybízový likér griotka z černého rybízu liker cerny bez rybízový likér recept domácí likér z višní recepty z josty domaci liker z rybizu josta recepty černý rybízový recepty griotka z josty liker z cerveneho rybizu josta v rumu dobroty z višní