Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Rajská omáčka s mrkví, podávána s vařeným hovězím jazykem)

Celý recept

6 porcí

Energie3 255 kJ / 778 kcal
Bílkoviny16,76 g
– z toho živočišné bílkoviny10,28 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,48 g
Tuky56,07 g
– nasycené29,19 g
– nenasycené25,69 g
–– mononenasycené18,50 g
–– polynenasycené7,19 g
––– omega 31,54 g
Vláknina11,05 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 93 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy47,22 g
– cukry22,52 g
––– laktóza0,32 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 cibule (středně velká) Cibule čerstvá 70 g
1 plátek 1 plátek červené řepy Červená řepa čerstvá
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
1 1 hřebíček Hřebíček
1,5 litru 1,5 litru hovězího vývaru Vývar hovězí 1500 ml
4-5 kuliček 4-5 kuliček nového koření Nové koření
5 5 rajčat (nebo 1 rajský protlak) Rajče červené čerstvé 300 g
1 1 mrkev (středně velká) Mrkev čerstvá 50 g
cukr (množství podle každého) Cukr bílý
40 g 40 g másla Máslo kravské 40 g
1 lžíce 1 lžíce oleje Olej řepkový 11 ml
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 20 g
1 špetka 1 špetka skořice (nebo perníkového koření) Skořice ceylonská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.