Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 receptů na ovocné knedlíky: Uvařte kynuté, tvarohové nebo ze spařovaného těsta
Zdroj: Toprecepty, koláž Toprecepty

Ovocné knedlíky sice neprospívají naší štíhlé linii, ale chutnají báječně a jednou za čas si je můžeme uvařit. Nejlepší jsou z čerstvého ovoce - můžeme si vybrat to, která právě dozrává. Pokud není ovoce čerstvé, stačí mražené nebo zavařené.

Ovocné knedlíky můžeme zdobit tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem. Chutnají také s osmaženou strouhankou, posypané strouhaným kokosem, skořicí nebo kakaem. Na dozdobení použijeme čerstvé ovoce podle sezóny. Mezi nejvhodnější druhy patří jahody, borůvky, maliny a meruňky.
Kynuté ovocné knedlíky se mohou zdát začínajícím hospodyňkám složité, ale když se budou řídit podle dobrého receptu, snadno si s nimi poradí. Těsto musí být dobře vykynuté, knedlíky vaříme z každé strany jen několik minut - nejprve zakryté pokličkou, pak odkryté. Po vytažení je ihned několikrát propíchneme vidličkou.

2. místo

Oblíbeným těstem na ovocné knedlíky je těsto tvarohové. Nejprve utřeme máslo s cukrem, zašleháme vejce a přidáme tvaroh s moukou. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odpočinout, aby se daly knedlíky pěkně tvarovat. Jakmile knedlíky vyplavou na povrch vroucí vody, jsou hotové.

3. místo

Kynuté knedlíky s meruňkami nebo jiným ovocem chutnají báječně. Základem těsta je kvásek z kvasnic. Z vykynutého těsta formujeme knedlíky, které se dají uvařit ve vroucí vodě nebo v páře. Na posypání je výborný strouhaný tvaroh (stačí i měkký) a práškový cukr. Povrch polijeme rozpuštěným máslem.

4. místo

I když je tradiční moukou do kynutých knedlíků mouka hrubá, můžeme použít i mouku polohrubou nebo třeba dětskou krupičku, jak je uvedeno v tomto receptu. Práci s těstem nám příjemně usnadní domácí pekárna, zapnutá na program Těsto.

5. místo

Knedlíky z bramborového těsta jsou českou klasikou. Brambory do těsta uvaříme den předem. K plnění použijeme ovoce (např. hrušky, švestky, jablka) a uvaříme zabalené knedlíky. Výborně chutnají posypané mletým mákem a oslazené.

6. místo

Tento recept je opravdu netradiční. Jeho přípravu nám usnadní využití instantního bramborového těsta. Do knedlíků se hodí především meruňky, jahody nebo jablka. Na posypání použijeme tvaroh a cukr, na polití máslo. Přebytečné knedlíky snadno zmrazíme a podle potřeby rozmrazíme.
Knedlíky ze spařovaného těsta představují další jednoduchou variantu ovocných knedlíků. Mouku v míse osolíme, zalijeme vařícím mlékem, ve kterém je rozpuštěný tuk. Přidáme vejce a vypracujeme těsto, které krájíme na dílky a plníme ovocem. Vaříme v hrnci s vařící vodou.

Podle následujícího videa připravíte výborné tvarohové knedlíky.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky