Nutriční hodnoty (Řecká musaka)
Celý recept
6 porcí
Energie | 12 443 kJ / 2 974 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 173,31 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 145,86 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 27,45 g |
Tuky | 148,04 g |
– nasycené | 43,63 g |
– nenasycené | 94,75 g |
–– mononenasycené | 70,66 g |
–– polynenasycené | 24,09 g |
––– omega 3 | 6,66 g |
Vláknina | 36,36 g |
Cholesterol | 588 mg |
Sodík | 8,48 g |
Sůl | 21,10 g |
Sacharidy | 220,84 g |
– cukry | 66,62 g |
––– laktóza | 27,14 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2 2 lilky (cca 500 g celkem) | Lilek čerstvý | |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
5 lžic 5 lžic oleje | Olej řepkový | 55 ml |
1 1 středně velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
500 g 500 g mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 500 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
1 lžička 1 lžička sušeného oregana | Oregano sušené | 5 g |
2 lžičky 2 lžičky sušené bazalky | Bazalka sušená | 10 g |
mletá skořice (dle chuti) | Skořice ceylonská mletá | |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
mletý černý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
1 konzerva 1 konzerva krájených rajčat (400 g) | Rajče červené čerstvé | 425 g |
60 ml 60 ml rajčatového protlaku (0,25 hrnku) | Protlak rajčatový | 60 g |
30 g 30 g másla (2 lžíce) | Máslo kravské | 30 g |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
350 ml 350 ml mléka (1,5 hrnku) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
150 g 150 g strouhaného sýru (např. eidam, gouda) | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
800 g 800 g brambor (podle potřeby) | Brambor zimní | 800 g |
olej na vymazání plechu | Olej řepkový |