Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Balkánský salát podle Jitky)

Celý recept

Energie1 275 kJ / 305 kcal
Bílkoviny16,62 g
– z toho živočišné bílkoviny15,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,62 g
Tuky20,36 g
– nasycené13,05 g
– nenasycené6,30 g
–– mononenasycené5,55 g
–– polynenasycené0,74 g
––– omega 30,15 g
Vláknina2,88 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 2,01 g
Sůl5,00 g
Sacharidy12,30 g
– cukry10,50 g
––– laktóza1,50 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 salát (nejlépe ledový) Salát hlávkový čerstvý
1 1 menší salátová okurka Okurka salátová čerstvá
3 3 rajčata (nebo podle chuti) Rajče červené čerstvé 180 g
1 1 plechovka kukuřice (nejlépe Bonduell) Kukuřice sterilovaná
asi 100 g 100 g balkánského sýra Sýr balkánský (50% t. v s.) 100 g
1 1 kysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%
bazalka Bazalka čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.