Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Žampionové (houbové) rizoto (Dělená strava podle LK - Kytičky+zelenina))

Celý recept

Energie4 858 kJ / 1 161 kcal
Bílkoviny24,70 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny24,70 g
Tuky22,28 g
– nasycené2,57 g
– nenasycené18,36 g
–– mononenasycené12,85 g
–– polynenasycené5,51 g
––– omega 31,67 g
Vláknina14,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 38 mg
Sůl0,08 g
Sacharidy208,00 g
– cukry12,38 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
250 g 250 g nakrájených žampionů nebo hub, klidně i víc Žampion čerstvý 250 g
1 hrnek 1 hrnek (250 ml) sypké rýže nebo zbytek vařené Rýže bílá 250 g
1 lžíce 1 lžíce řepkového oleje Olej řepkový 20 ml
sůl Sůl mořská
1 lžička 1 lžička drceného nebo celého kmínu
1 lžička 1 lžička bylinek na dochucení Petržel nať čerstvá 5 g
mouka nebo škrob na zahuštění (nemusí být) Mouka pšeničná hladká
konzerva konzerva sterilovaného hrášku (bez cukru) Hrášek zelený sterilovaný

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.