Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

červenec
18

Den kyselých bonbonů


Den kyselých bonbonů
Zdroj: Pixabay

Národní den

Den kyselých bonbonů připadá na 18. července. To je den, na který všichni milovníci kyselých bonbonů čekali celý rok! Od kyselých želatinových medvídků po kyselé lízátko, je těžké najít někoho, kdo by odolal těmto pochoutkám.

Den kyselých bonbonů je určený k oslavě jedné z nejoblíbenějších sladkostí na světě. Kyselé bonbony jsou známy svou jedinečnou kombinací sladkých a kyselých chutí, které dokonale doplňují jedna druhou. První okamžik bývá pro chuťové pohárky šok, jak se kyselý prášek nebo poleva setkají s jazykem. Po kyselém šoku pak následuje sladká tečka, která uklidňuje chuťové buňky a připravuje je na další vlny střídání chutí. U jednoho bonbónu totiž obvykle nezůstane.

Jak vyrobit kyselé bonbony

Je to nezapomenutelný zážitek, který si milují děti i dospělí. Pokud jste skutečný fanoušek kyselých bonbonů, můžete si připravit svou oblíbenou směs bonbonů i doma, přesně podle vašich chutí. K výrobě žele bonbonů budete potřebovat 100 gramů cukru, 30 ml ovocného sirupu, 20 gramů práškové želatiny a 50 ml vody. Suroviny je třeba důkladně promíchat a nechat pár minut bobtnat... za stálého míchání je třeba směs přivést k varu a pak ihned odstavit. Následně směs vlijte do připravených formiček a nechte vytuhnout. Můžete také navštívit svou oblíbenou cukrárnu nebo obchod se sladkostmi a zkusit něco nového. 
 

Kdo by neměl promeškat Den kyselých bonbonů?
Dejte jim vědět

V následujících letech tento den připadá na

Následující významné dny

Marie

Po Út St Čt So Ne

    Marie

    Náhodný recept Zobrazit více

    Nejnovější recepty Více