Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulačka

yanull yanull
Cibulačka

Cibulačka, původně francouzská polévka, je ve své podstatě velmi jednoduchá. Základem je hromada cibule a dobrý vývar, ale přípravě je třeba věnovat potřebný čas - cibuli nechat zkaramelizovat, zaprášit moukou a provařit. Podává se zapečená v troubě s toustem a dobrým sýrem.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Raw

Raw má více významů, v tomto případě se jedná o syrovou stravu, tepelně upravenou max do 42 °C. V… Číst dál

Raw

Ražniči

Ražniči patří mezi velmi oblíbená jídla. Jedná se nejčastěji o vepřové, kuřecí nebo krůtí maso,… Číst dál

Ražniči

Recepce

Ve společenské a diplomatické oblasti se jedná o společenskou akci. Pořádá se při výjimečných… Číst dál

Recepce

Remoska

První remoska byla vyrobena již v roce 1957. Od té doby je stále součástí mnoha kuchyní u nás i ve… Číst dál

Remuláda

Remuláda je studená majonézová omáčka s různým složením. Vždy ale základní složku tvoří majonéza,… Číst dál

Remuláda

Restování

Restování je opékání (suché smažení) suroviny na minimálním množství tuku.Teplo přichází odspodu a… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Kari pasta

Kari pasta, aromatická asijská lahůdka, je základem asijských jídel. Nejpálivější pasta je z… Číst dál

Kari pasta

Bouillabaisse

Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál

Bouillabaisse

Carpaccio

Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál

Carpaccio

Cordon bleu

Původ cordon bleu bychom našli ve Francii. Připravuje se z kvalitního telecího masa, které se… Číst dál

Cordon bleu

Flank steak

Flank steak je steak z hovězího pupku, přesněji ze spodního šálu, a říká se mu zrcátko. Základem je… Číst dál

Flank steak

Mouka

Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál

Mouka

Naposledy jste si prohlédli