Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moruše

yanull yanull
Moruše

Moruše, plody morušovníku, jsou jedlé a velmi chutné ovoce. V syrovém stavu jsou silným antioxidantem, naše zdraví podporují v mnoha úrovních, např. při cukrovce a nemocích srdce. Hodí se k sušení, na výrobu džemů, marmelád, do koláčů a kaší. Dnes je moruše považována za superpotravinu.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Paprikáš

Paprikáš je maďarské jídlo (paprikas), které lze připravit z jakéhokoli masa. Je podobný perkeltu,… Číst dál

Paprikáš

Para ořechy

Para ořechy jsou semena vysokého stromu juvie ztepilé, rostoucí v deštných pralesích Jižní Ameriky.… Číst dál

Para ořechy

Parenica

Parenica je slovenský tradiční nezrající pařený hnětený ovčí sýr s velmi jemnou chutí. Pravá… Číst dál

Parmezán

Parmezán je sýr, který je původem z Itálie. Má žlutou barvu, zrnitou strukturu a jeho kůrka je… Číst dál

Parmezán

Parmská šunka

Parmská šunka italsky Prosciutto di Parma je typická šunka pro oblast poblíž města Parmy. Tento… Číst dál

Parmská šunka

Pasírování

Pasírování je jednoduchá kuchařská technika, při které se různé druhy surovin nebo pokrmů rozmělní… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Sangria

Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál

Sangria

Demi-glace

Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál

Demi-glace

Majonéza

Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál

Majonéza

Nori

Nori je populární jedlá japonská mořská řasa, slouží jako mimořádně bohatý zdroj bílkovin, vitamínů… Číst dál

Nori

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Džus

Džus je šťáva, kterou získáme vylisováním ovoce nebo zeleniny. Připravit si ji můžeme doma z… Číst dál

Džus

Naposledy jste si prohlédli