Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivo

Pivo je kvašený alkoholický nápoj, vaří se v různých podobách od nepaměti. Z obilného sladu, vody, chmele a pivovarských kvasinek se vyrábí v pivovarech, a těší se oblibě nejen u nás, ale po celém světě. Pivo se vyrábí v různých stupních, jako pivo stolní, výčepní, ležák, speciální pivo, ale i bez alkoholu, nebo s jeho sníženým množstvím. Tento oblíbený nápoj je dokonce zdravý, protože obsahuje 2000 různých látek, z nichž některé jsou minerály a vitamíny, hlavně řady B. Slouží k utišení žízně, lze jím dodržovat zčásti pitný režim a patří do gastronomie, přidává se do polévek, peče se s ním maso, doplňují se jím marinády. Piva existuje nepřeberné množství druhů a značek.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Chipsy, čipsy

Chipsy jsou pochutiny z tenkých plátků brambor, které se smaží a ochucují různým kořením nebo… Číst dál

Chipsy, čipsy

Chléb

Chléb patří k základním potravinám a neumíme si bez něj představit náš jídelníček. Existuje mnoho… Číst dál

Chléb

Chlebíček

Obložený chlebíček, který se podobá těm dnešním, uvedl ve známost na počátku 20. století lahůdkář… Číst dál

Chlebíček

Chmel

Chmel je na našem území pěstován již od 1. století. O rozvoj chmelnic se nejvíce zasloužil Karel IV… Číst dál

Chmel

Chorizo

Chorizo je tradiční španělská uzenina, která dosáhla světového věhlasu. Tato pikantní dobrota s… Číst dál

Chorizo

Chřest lékařský

Chřestu lékařskému se lidově říká "špargl". Je to vytrvalá, dvoudomá bylina, která má dřevnatý… Číst dál

Chřest lékařský

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Naposledy jste si prohlédli