Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pěstování roubované zeleniny přináší celou řadu výhod, nicméně za roubované sazenice si oproti běžným připlatíme. Přesto se jejich nákup vyplatí - vitalita i odolnost rostlin bude vyšší a hlavně nás nadchne bohatá úroda kvalitních a zdravých plodů.

Roubovaná zelenina vzniká spojením odolné, zdravé a silné podnože s úrodným roubem. Podzemní část zajistí dobrý růst a silnou rostlinu, nadzemní část se postará o kvalitu úrody. Spojením vznikne vitální rostlina s velmi dobrými vlastnostmi, která bohatě splní naše očekávání. 

Roubuje se především tato zelenina:

Jaké jsou výhody roubované zeleniny

Výhod je více, ale všimneme si těch nejdůležitějších:

  • životaschopné a odolné kořeny, které lépe snáší teplotní výkyvy i nepravidelnou zálivku
  • zdravé a silné rostliny
  • kvalitní a bohatá úroda chutných plodů
  • delší období sklizně (plodné období)
  • vyšší odolnost vůči škůdcům a chorobám
  • nižší potřeba chemie na ochranu odolných rostlin a kvalitní úrody
  • díky vyšší úrodnosti stačí méně sazenic

Z roubované zeleniny získáme i z menšího záhonu velkou úrodu. Pro začátek si můžete vyzkoušet pěstovat roubovanou okurku - s koupenou rostlinou je potřeba opatrně zacházet, aby se nepoškodilo místo roubování. Jakmile ale na novém místě zakoření, rychle poroste a brzy začne plodit.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Nejnovější recepty Více