Pomeranč

Pomeranč je plod pomerančovníku, stálezeleného stromu, plody jsou bobule, 5 - 12 cm velké, většinou žluté a oranžové barvy. Obsahují vitamín C, vlákninu, konzumují se čerstvé, lisuje se z nich šťáva a vyrábějí džusy.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pomeranč je plod pomerančovníku, stálezeleného stromu, plody jsou bobule, 5 - 12 cm velké, většinou žluté a oranžové barvy. Obsahují vitamín C, vlákninu, konzumují se čerstvé, lisuje se z nich šťáva a vyrábějí džusy.
Proces mělnění (homogenizace) materiálu v kutru se nazývá kutrování (viz pojem výše). Číst dál
Květová špička je velmi kvalitní hovězí maso s jemnými vlákny. Jedná se o nejlepší část z kýty,… Číst dál
Kynuté těsto je druh těsta, které se připravuje z různého poměru mouky, cukru,droždí, tuku a vajec.… Číst dál
Kyselina citronová se nachází v mnoha druzích ovoce a zeleniny, největší koncentrace je v… Číst dál
Kyška je nápoj velmi podobný zákysu. Jedná se o druh zakysaného mléčného výrobku, který se vyrábí… Číst dál
Lahůdkové droždí jsou sušené vločky droždí, jehož složkou je sladový výtažek. Nepoužívá se ke… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Kornout se zmrzlinou patří k letnímu osvěžení, ale tuto dobrotu si můžeme v obchodech koupit po… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Crumble je dezert pro milovníky ovoce. Jeho přípravu lehce zvládnou i začátečníci. Recept vznikl… Číst dál
Kdoule je kdysi tradiční, dnes vzácněji pěstované ovoce. Veliké a velmi aromatické plody jsou za… Číst dál
Ryzlink rýnský je starobylá, velmi ceněná, moštová odrůda vinné révy. Pochází z údolí horního toku… Číst dál