Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

T-bone steak

yanull yanull
T-bone steak

T-bone steak je bezpochyby králem všech steaků. Název vychází z kosti ve tvaru T, která je zasazena mezi dva druhy masa. Každý z nich patří k nejlepším kusům vhodných na grilování. Masitější část je nízký roštěnec a menší je svíčková, nejdražší část hovězího masa. Tento steak se připravuje jako všechny ostatní, zohledňuje se síla nakrájeného masa.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Vepřová hlava

Vepřová hlava má různá využití. Lze ji uvařit a podávat jako ovar s hořčicí a křenem, při… Číst dál

Vepřová kotleta

Vepřová kotleta patří mezi oblíbené kusy masa. Kromě tukového okraje se jedná o maso libové, často… Číst dál

Vepřová kotleta

Vepřová panenka

Panenská svíčková, panenka či filet patří k nejcenějším, ale také nejdražším částem masa. Vyznačuje… Číst dál

Vepřová panenka

Vermut

Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál

Větrník

Náš český větrník je obdobou francouzského profiterole, česky profiterolky. Jedná se o francouzský… Číst dál

Větrník

Vídeňská káva

Vídeňskou kávu si s žádnou jinou nespletete, je to prodloužené espresso s kopcem šlehačky, podává… Číst dál

Vídeňská káva

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Tequila

Tequila je silný alkoholický, mexický nápoj. Vyrábí se destilací z rostliny modrá agáve, což je… Číst dál

Marie

Nejnovější recepty Více