Patrová svatební

LIDKA Kuchařka:

Dorty 20 názorů

519

Suroviny

Korpus: 25 cm
9 vajec
36 dkg cukru krupice
50 dkg polohrubé mouky
6 lžic horké vody
Korpus: 19,5 cm
6 vajec
22 dkg cukru krupice
32 dkg polohrubé mouky
6 lžic vody
Korpus: 13 cm
3 vejce
12 dkg cukru krupice
17 dkg polohrubé mouky
3 lžíce vody
Krém:
4,5 másla
1,5 l mléka
5 vanilkových pudinku
dle chuti cukr
rum
Marcipán:
20 dkg moučkového cukru
10 dkg sušeného mléka
voda
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Upečené korpusy 2 x rozkrojit,spodní díl potřít marmeládou a krémem a pak znovu krém.

  2. Necháme do druhého dne zatuhnout a pak potahovat marcipánem a dávat postupně díly na sebe.

Poznámka

Podkova je pečená z 9 vajec.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Patrová svatební

  • LIDKA LIDKA(autorka receptu)

    hathorka - děkuji za chválu,zkuste se registrovat na:http://forum.dortomanie.cz/a tam najdete vše o dortech.

    Odpovědět

  • hathorka hathorka

    Páni ty dorty jsou nádherný:-)hlavně ten svatební.Já bych měla dotaz,kamarádka chce abych ji upekla svatení dort ale nechce máslový krém,radši by něco lehčího a já si nevím rady:-8.Máte nějaký nápad?Samozřejmě ho budu potahovat marcipánovou hmotou.Děkuji

    Odpovědět

  • LIDKA LIDKA(autorka receptu)

    Bobino - omlouvám se že reaguji až teď,ale jsem marod,tak jsem nebyla na pc,já pouívám tuto hmotu:http://www.toprecepty.cz/recept/3649-marcipan-mlec...,taky mi někdy zvlhne,ale neteče,na podmazání používám krém co na dortu,máslo,cukr a pudink,dávám ho v tenčí vrstvě,ale někdy to ovlivní počasí,lednička.

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Bobina:určitě pod marcipán nepoužívaj krémy s vysokým obsahem vody - šlehačkový, nebo smetanový krém. Ale to, že se ti marcipán začne topit, může být taky špatnou teplotou v lednici...tedy pokud dort po potažení dáváš do lednice ;-)

    Odpovědět

  • Bobina Bobina(neregistrovaná)

    Dort je krásný a zaslouží pochvalu. Sama také zkouším potahovat i patrové dorty. Vždy po dokončení se mi docela líbí, ale po několika hodinách mi marcipán zvlhne a začně se rozpouštět.
    Nemůže mi někdo poradit, jaký krém použít na potření dortu před potažením marcipánem?
    Moc děkuji.

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    :yes::yes::yes:krásné:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-O to je krása:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Tahle nádhera tu na mě kouká z náhodných receptů, všimla jsem si, že jsem jí bod nikdy nedala, tak činím dneska.

    Odpovědět

  • blazinek blazinek

    JE:-))SKODA JEN ZE NEMOHU UDELIT VICE BODU,JSTE OPRAVDU SIKULKA:yes:;-)TOHLE BYCH ASI NEZVLADLA,I KDYZ SE SNAZIM PORAD ZKOUSET NECO NOVEHO,CHLAP RIKA ZE JSEM BLAZEN ZE BY NA TO NEMEL TRPELIVOST,CO BY RIKAL TEDA VAM:-?:-//

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Ahoj,měli jsme s přítelem výročí, tak jsem hledala nějaký recept na vícepatrový dort a objevila jsem tvůj. Je nádherný. Tak jsem ho zkusila a docela se nám povedl. Byla to sranda. Chci moc poděkovat za jednoduchý recept:-)Ať se dál daří v pečení krásných dortů:-K

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Bože to je nádhera.:-O:-O Lidko, jsi moc velká šikula, ale to už víme.:-)):-)):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Patricie Patricie

    Dva body dát nejdou, to je škoda. Dort je krásný, podkova to samé.:yes::-)):yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • majka majka(neregistrovaná)

    Moc hezké. :-))

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo