Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Úlky

yanull yanull

Úlky, neboli vosí hnízda patří k tradičnímu nepečenému cukroví a Vánoce si bez nich neumíme představit. Základem jsou mleté piškoty, máslo, cukr, kakao nebo ořechy, ale také kokos. Náplně lze také připravit dle vlastní chuti, s přidáním vaječného koňaku. Úlky se lepí na dětské piškoty, ale lepší jsou kolečka z lineckého těsta. Můžou se máčet ještě v čokoládě a nebo se dají různě zdobit, např. do podoby tučňáků, což ocení zejména děti.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Sultánky

Sultánky jsou velmi sladké rozinky, sušené z velkých a bezsemenných bobulí hroznového vína.… Číst dál

Sultánky

Surimi

Surimi je tradiční japonský pokrm, který se připravuje z ryb. Nejčastěji se dělá z masa tresky a… Číst dál

Surimi

Surimi tyčinky

Surimi tyčinky známe pod častějším názvem "krabí tyčinky". Ty však obsahují minimální množství… Číst dál

Surimi tyčinky

Svíčková omáčka

Svíčková omáčka  je královnou mezi českými omáčkami. Má mnoho možných způsobů přípravy, použitých… Číst dál

Svíčková omáčka

Sweetie

Sweetie je kříženec pomela a bílého grepu (vyšlechtěný v Izraeli) - formou a šťavnatostí se podobá… Číst dál

Syrovátka

Po sražení mléka vznikne žlutozelená tekutina, jakési mléčné sérum pod rozšířeným názvem syrovátka.… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat