Nutriční hodnoty (Šťouchané brambory s pažitkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 240 kJ / 1 013 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 63,50 g |
| – nasycené | 40,70 g |
| – nenasycené | 20,60 g |
| –– mononenasycené | 19,00 g |
| –– polynenasycené | 1,60 g |
| ––– omega 3 | 0,40 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 111 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 89,00 g |
| – cukry | 13,00 g |
| ––– laktóza | 8,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 svazek 1 svazek pažitky (větší) | Pažitka čerstvá | 50 g |
| 3 3 jarní cibulky (nebo malá cibule) | Cibulka jarní čerstvá | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 200 ml 200 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 lžička 1 lžička polévkového koření (sypkého) | Polévkové koření tekuté | 5 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |