Nutriční hodnoty (Javorovo-mrkvový chlebík s ořechy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 078 kJ / 3 365 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 71,20 g |
| Tuky | 116,64 g |
| – nasycené | 48,55 g |
| – nenasycené | 59,19 g |
| –– mononenasycené | 25,28 g |
| –– polynenasycené | 33,91 g |
| ––– omega 3 | 5,25 g |
| Vláknina | 25,52 g |
| Cholesterol | 210 mg |
| Sodík | 6,21 g |
| Sůl | 15,50 g |
| Sacharidy | 490,80 g |
| – cukry | 129,72 g |
| ––– laktóza | 5,54 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 80 g 80 g rozpuštěného másla | Máslo kravské | 80 g |
| 1,5 ČL 1,5 ČL soli | Sůl mořská | 15 g |
| 6 PL 6 PL javorového sirupu | Sirup javorový | 90 ml |
| 200 g 200 g strouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 500 g 500 g hladké mouky (část cca 100 g lze nahradit celozrnnou) | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1/3 kostky 1/3 kostky čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 14.000000417232513 g |
| 3 PL 3 PL cukru krupice | Cukr bílý | 36 g |
| 60 g 60 g nahrubo nasekaných ořechů (pekanové nebo vlašské) | Vlašské ořechy | 60 g |