Nutriční hodnoty (Hedvábné rizoto)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 199 kJ / 2 199 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 49,47 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 35,13 g |
| Tuky | 24,74 g |
| – nasycené | 14,47 g |
| – nenasycené | 8,27 g |
| –– mononenasycené | 6,88 g |
| –– polynenasycené | 1,40 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 9,66 g |
| Cholesterol | 172 mg |
| Sodík | 181 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 404,58 g |
| – cukry | 24,48 g |
| ––– laktóza | 3,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky rýže o objemu 2 dl | Rýže bílá | 500 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 1 malá cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| směs hrášku | Hrášek zelený | |
| kukuřice | Kukuřice sterilovaná | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| 200 g 200 g kuřecího masa buď z pečeného kuřete co zbylo nebo kuř. prsní či stehení | Kuře prso | 200 g |
| 1 dl 1 dl smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička papriky sušené | Paprika červená sušená | 1 g |
| podravka | Kořenící směs sypká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| strouhaný parmazán | Parmezán | |
| okurek | Okurka salátová čerstvá |