Průhledný moučník

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 30 minut + chlazení kolem 20 kousků Moučníky , Řezy, Řezy s ovocem, bublaniny 7 názorů

Suroviny

TĚSTO:
3 vejce
120 g cukru
1 vanilkový cukr
150 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžíce kakaa
KRÉM:
1 smetanový pudink (nebo vanilkový pudink)
mléko +
šťáva z kompotu 400 ml
1 vanilkový cukr
1 měkký tvaroh v kostce
2-4 lžíce cukru
NAVRCH:
scezený jakýkoliv kompot(já měla dnes broskve)
bezbarvá větší želatina
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem na nejvyšší obrátky ručního šlehače do pěny, pak už jen vařečkou vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakaem.

  2. Dáme na pečící papír, na 2/3 plechu(běžného) a upečeme-je to tak za 15 minut, podle trouby.

  3. Mezitím si uvaříme pudink se zbylé šťávy z kompotu kterou dolijeme do 400 ml mlékem. 200 ml dáme vařit a v dalších 200 ml rozmícháme pudinkový prášek. Hotový pudink dáme vychladnout.

  4. Po vychladnutí přidáme k pudinku tvaroh, vanilkový cukr, 2-4 lžíce cukru, prošleháme a natřeme na vychladlý korpus.

  5. Na krém poskládáme pokrájené ovoce na menší kousky.

  6. Navrch dáme připravenou, trochu prochladlou a bezbarvou želatinu, kterou pěkně rozetřeme na ovoci

  7. . Pak krájíme na čtverce.

Poznámka

Takové moučníky jsou u nás velmi oblíbené, tak je zkouším dělat pokaždé trochu jinak. Je to osvěžující!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 337 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Průhledný moučník

Tématické fráze: merunková buchta s rosolem jahodová buchta s rosolem oblíbené moučníky buchta s ovocem a rosolem pruhledni kolac piškotová buchta s rosolem meruňková buchta s tvarohem pruhledny kolac s ovocem jahodova buchta s tvarohem pruhledna buchta smetanové pokušení s ovocem oblíbený moučník průhledný koláč moučník - š´táva z kompotu +pudink piškotová buchta s ovocem a rosolem moučník s banánem merunkova buchta s zele merunkova buchta z rosolem buchta s ovocem navrchu skleněné řezy s jahodama a želé

Zapomněl/a jsem heslo