Nutriční hodnoty (Buši slezinková)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 693 kJ / 405 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,93 g |
| Tuky | 37,46 g |
| – nasycené | 18,11 g |
| – nenasycené | 18,86 g |
| –– mononenasycené | 15,06 g |
| –– polynenasycené | 3,81 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 8,28 g |
| Cholesterol | 34 mg |
| Sodík | 12 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 12,42 g |
| – cukry | 8,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 ks 2 ks vepřových slezin (400 g) lze i hovězí úměrné váhy | Slezina vepřová | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 ks 2 ks cibule | Cibule čerstvá | 138 g |
| 1 1 Masox | Bujón hovězí | |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 37.5 g |
| pepř | Pepř černý | |
| polohrubá mouka na zahuštění | Mouka pšeničná polohrubá | |
| koření | Pepř černý |