Nutriční hodnoty (Jitrnicový rozpek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 300 kJ / 1 267 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,98 g |
| Tuky | 38,70 g |
| – nasycené | 12,72 g |
| – nenasycené | 18,06 g |
| –– mononenasycené | 14,43 g |
| –– polynenasycené | 3,63 g |
| ––– omega 3 | 0,20 g |
| Vláknina | 26,20 g |
| Cholesterol | 791 mg |
| Sodík | 364 mg |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 170,40 g |
| – cukry | 14,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 jitrnice raději větší | Jitrnice | |
| 1 1 cibule velikosti vejce | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| (Nehledejte alternativy, až tam bude patřit olej tak to napíšu) | Olej řepkový | |
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| trochu trochu kmínu | Kmín | |
| Kysané zelí (k těm bramborům to jistí. Ale nemusí být.) | Zelí bílé kvašené |