Nutriční hodnoty (Špaldový kváskový chléb)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 617 kJ / 3 015 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 112,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 102,09 g |
| Tuky | 45,22 g |
| – nasycené | 7,98 g |
| – nenasycené | 35,40 g |
| –– mononenasycené | 19,38 g |
| –– polynenasycené | 16,03 g |
| ––– omega 3 | 2,41 g |
| Vláknina | 54,37 g |
| Cholesterol | 20 mg |
| Sodík | 6,77 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 512,35 g |
| – cukry | 33,90 g |
| ––– laktóza | 13,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz) | Kvásek žitný | 300 ml |
| 250 ml 250 ml podmáslí nebo mléka | Podmáslí | 250 g |
| 200 g 200 g špaldové mouky | Mouka špaldová hrubá | 200 g |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 4 4 až 8 g kvasnic (podle kvality kvásku) | Droždí pekařské lisované | |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce kmínu | Kmín | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce otrub | Otruby pšeničné | 15 g |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 3 lžíce 3 lžíce ovesných vloček | Vločky ovesné | 45 g |
| slunečnicová semínka | Slunečnicová semínka loupaná |