Nutriční hodnoty (Maková bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 560 kJ / 2 763 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 53,75 g |
| Tuky | 81,65 g |
| – nasycené | 21,85 g |
| – nenasycené | 53,71 g |
| –– mononenasycené | 36,18 g |
| –– polynenasycené | 17,53 g |
| ––– omega 3 | 1,07 g |
| Vláknina | 17,00 g |
| Cholesterol | 441 mg |
| Sodík | 260 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 428,94 g |
| – cukry | 72,75 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 25 g 25 g droždí | Droždí pekařské lisované | 25 g |
| 50 g 50 g krupicového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 250 ml 250 ml vlažného mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 100 g 100 g rozpuštěné Hery (nebo másla) | Margarín | 100 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| maková nádivka (nebo ořechová, tvarohová, povidlová) |