Nutriční hodnoty (Těsto na buchtu v koláčové formě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 132 kJ / 1 466 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,50 g |
| Tuky | 67,87 g |
| – nasycené | 7,94 g |
| – nenasycené | 52,92 g |
| –– mononenasycené | 37,50 g |
| –– polynenasycené | 15,42 g |
| ––– omega 3 | 4,26 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 521 mg |
| Sodík | 280 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 181,65 g |
| – cukry | 107,45 g |
| ––– laktóza | 2,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 100 g 100 g cukru moučka | Cukr bílý | 100 g |
| 50 ml 50 ml oleje | Olej řepkový | 50 ml |
| 50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| jahody (nebo libovolné ovoce) | Jahody čerstvé | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |