Nutriční hodnoty (Jablečná bábovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 136 kJ / 3 857 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,74 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,38 g |
| Tuky | 171,35 g |
| – nasycené | 15,53 g |
| – nenasycené | 143,58 g |
| –– mononenasycené | 100,92 g |
| –– polynenasycené | 42,66 g |
| ––– omega 3 | 12,46 g |
| Vláknina | 23,16 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 3,65 g |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 512,32 g |
| – cukry | 244,39 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g oloupaných jablek (zhruba 2 větší jablka) | Jablko čerstvé | 400 g |
| 350 g 350 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička kakaa | Kakao prášek | 3 g |
| tuk na vymazání | Margarín | |
| mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |