Nutriční hodnoty (Polévka z mletého masa - oblíbená ze školní jídelny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 325 kJ / 556 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,48 g |
| Tuky | 37,83 g |
| – nasycené | 11,90 g |
| – nenasycené | 21,63 g |
| –– mononenasycené | 16,84 g |
| –– polynenasycené | 4,79 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 5,65 g |
| Cholesterol | 355 mg |
| Sodík | 245 mg |
| Sůl | 0,51 g |
| Sacharidy | 10,00 g |
| – cukry | 6,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g mletého masa | Vepřový ořez | 200 g |
| trocha trocha tuku | Margarín | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| koření typu Podravka | Kořenící směs sypká | |
| pórek | Pórek čerstvý | |
| petrželka (nebo pažitka, cibulová nať, jedlé květy) | Petržel nať čerstvá |