Nutriční hodnoty (Křehký makový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 22 506 kJ / 5 379 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,53 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 77,82 g |
| Tuky | 267,85 g |
| – nasycené | 99,77 g |
| – nenasycené | 142,63 g |
| –– mononenasycené | 65,56 g |
| –– polynenasycené | 77,07 g |
| ––– omega 3 | 1,30 g |
| Vláknina | 53,30 g |
| Cholesterol | 640 mg |
| Sodík | 403 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 604,12 g |
| – cukry | 296,85 g |
| ––– laktóza | 37,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 100 g 100 g cukr krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| 750 ml 750 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
| 2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
| 100 g 100 g cukru krupice | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
| 300 g 300 g mletého máku | Mák modrý mletý | 300 g |
| 1 1 mandarinkový kompot (stačí malý, 312 g) | Mandarinka zavařená | |
| 50 g 50 g cukr moučka | Cukr bílý | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |