Nutriční hodnoty (Ukrajinský boršč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 7
| Energie | 999 kJ / 239 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,48 g |
| Tuky | 0,72 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 0,30 g |
| –– mononenasycené | 0,05 g |
| –– polynenasycené | 0,25 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 12,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 123 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 46,60 g |
| – cukry | 17,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g vepřového masa | Vepřová kýta | 750 g |
| 1 1 červená řepa | Červená řepa čerstvá | |
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 1500 g |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 kousek 1 kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 100 ml 100 ml rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 100 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| vegeta (dle chuti) | Kořenící směs sypká | |
| olej (nebo sádlo) | Olej řepkový | |
| zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |