Nutriční hodnoty (Ukrajinský boršč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 999 kJ / 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 6,48 g |
Tuky | 0,72 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,05 g |
–– polynenasycené | 0,25 g |
––– omega 3 | 0,02 g |
Vláknina | 12,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 123 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 46,60 g |
– cukry | 17,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
asi 750 750 g vepřového masa (může být i trochu tučného masa, pak je kvalitnější vývar) | Vepřová kýta | |
2 2 středně velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 středně velká petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 středně velká červená řepa | Červená řepa čerstvá | |
1/2 1/2 malé hlávky bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | |
3 3 středně velké brambory | Brambor zimní | 150 g |
asi 1 dcl 1 dcl rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
černý pepř | Pepř černý | |
trochu trochu vegety | Kořenící směs sypká | |
olej nebo sádlo | Olej řepkový | |
česnek | Česnek čerstvý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% |