Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Ukrajinský boršč)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie999 kJ /
239 kcal
Bílkoviny6,48 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,48 g
Tuky0,72 g
– nasycené0,10 g
– nenasycené0,30 g
–– mononenasycené0,05 g
–– polynenasycené0,25 g
––– omega 30,02 g
Vláknina12,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 123 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy46,60 g
– cukry17,20 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
asi 750 750 g vepřového masa (může být i trochu tučného masa, pak je kvalitnější vývar) Vepřová kýta
2 2 středně velké mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 1 středně velká petržel Petržel kořenová čerstvá
kousek kousek celeru Celer bulva čerstvá
1 1 velká cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 středně velká červená řepa Červená řepa čerstvá
1/2 1/2 malé hlávky bílého zelí Zelí bílé čerstvé
3 3 středně velké brambory Brambor zimní 150 g
asi 1 dcl 1 dcl rajčatového protlaku Protlak rajčatový 100 g
sůl Sůl mořská
černý pepř Pepř černý
trochu trochu vegety Kořenící směs sypká
olej nebo sádlo Olej řepkový
česnek Česnek čerstvý
petrželka Petržel nať čerstvá
zakysaná smetana Smetana kravská zakysaná 12%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.