Rýžový nákyp s broskvemi

Mallenia Kuchař: Mallenia

cca 5 lidí Sladká jídla 13 názorů

Suroviny

250 g krátkozrnné rýže
1 l mléka
70 g másla
50 g cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
špetka soli
1 velký broskvový kompot
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme vodou, zalijeme mlékem, osolíme a uvaříme hodně do měkka.

  2. Po uvaření necháme rýži vychladnout a mezitím si broskve nakrájíme na kostky.

  3. Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do pěny a promícháme se zchladlou rýží.

  4. Do takto připravené směsi přidáme také nakrájené broskve + 2-3 polévkové lžíce kompotové šťávy a promícháme.

  5. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do rýže s broskvemi.

  6. Dortovou formu vymažeme a vysypeme strouhankou a naplníme směsí.

  7. V předehřáté troubě zvolna pečeme dozlatova. Nákyp můžeme podávat horký i studený.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 018 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rýžový nákyp s broskvemi

  • Coleta Coleta

    Výborný recept na rýžový nákyp. Vyzkoušeno a zařazeno do receptů. Díky za inspiraci.

    Odpovědět

  • JanaJ JanaJ

    uvarila jsem a upekla.. Je skvely.. Mnam :yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    zizala: že jo, taky si to myslím a moc ráda ji tu vidím;-):-)

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Krása, dala bych si:-p:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Taky tahle nádherná fotka tu přibyla včera :yes:
    Paráda :-*:yes: Měla bys, Hani, sem dávat fotky častěji ;-)

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Díky, tenhle recept jsem nutně potřebovala. Bude zítra.

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Výborný nákyp, moc nám chutnal.:yes: +

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Anka:musíš mať uvarenú takú hustú ryžovú kašu. Mlieko vsiakne v podstate, nič sa necedí. A nech sa ti darí.:-K

    Odpovědět

  • Anka Anka(neregistrovaná)

    Mám asi přihlouplý dotaz: cedí se ta rýže,když se dovaří,nebo se nechá vychladnout i s tím nevyvařeným mlékem? Nebo se má mléko vyvařit,jako když se dělá běžná bez-sáčková rýže? Díky moc! :-8

    Odpovědět

  • Pepa Koláček Pepa Koláček(neregistrovaný)

    Zatím je to v troubě, ale vypadá to dobře už nyní.:-)

    Odpovědět

  • Mallenia Mallenia(autor receptu)

    srettka:Děkuji a věřím, že od babičky to bylo výborné a krásně vonělo. :-) Tento nákyp mám moc ráda a doma všem chutná, protože je krásně vláčný. :-)

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Hmmm, nakyp, babinka moje zlata, ta delavala nakypecek, to to pak vsude vonelo:-*:-p tenle bude jiste taky vyborny;-)

    Odpovědět

  • Petr Petr(neregistrovaný)

    Jojo, bylo to moc dobré zlato :)

    Odpovědět

Tématické fráze: rýžový nákyp s broskvemi broskvový nákyp rýžový nákyp výborný rýžový nákyp výborný rýžový nákyp s broskvemi rýžový nákyp s merunkami vlačný rýžový nákyp ryzovy nákyp od babičky broskvový rýžový nákyp rýže s broskvemi rýžový nákyp s broskví rýžový nákyp z broskví rýžoví nákyp s broskvemi recept rýžový nákyp rýžový nákyp vláčný rýžový nákyp ze sáčkové rýže rýžový nákyp v troubě ryzovy nakyp broskve ryzovy nakyp s broskvema rýžový nákyp v troubě

Zapomněl/a jsem heslo