Nutriční hodnoty (Závin s ořechovou nádivkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 10 422 kJ / 2 491 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 46,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,00 g |
| Tuky | 165,50 g |
| – nasycené | 14,50 g |
| – nenasycené | 125,88 g |
| –– mononenasycené | 13,30 g |
| –– polynenasycené | 112,58 g |
| ––– omega 3 | 18,77 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 12 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 196,05 g |
| – cukry | 163,55 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g listového těsta | Listové těsto | 500 g |
| 250 g 250 g strouhaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 250 g |
| 150 g 150 g cukru moučka | Cukr bílý | 150 g |
| 200 ml 200 ml vroucího mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| strouhaná citronová kůra (dle chuti) | Citronová kúra čerstvá | |
| hladká mouka na pomoučení | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín |