Nutriční hodnoty (Bavorské knedlíky II)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 997 kJ / 1 194 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,81 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,18 g |
| Tuky | 60,37 g |
| – nasycené | 32,57 g |
| – nenasycené | 22,85 g |
| –– mononenasycené | 19,09 g |
| –– polynenasycené | 3,76 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 12,80 g |
| Cholesterol | 562 mg |
| Sodík | 1,34 g |
| Sůl | 3,23 g |
| Sacharidy | 126,54 g |
| – cukry | 20,55 g |
| ––– laktóza | 7,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 rohlíky (polotvrdé) | Rohlík pšeničný bílý | 172 g |
| 1 1 cibule (menší) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 dkg 5 dkg másla | Máslo kravské | 50 g |
| 10 lžic 10 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 2 hrsti 2 hrsti hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | |
| 2 hrsti 2 hrsti strouhanky | Strouhanka pšeničná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| pórek | Pórek čerstvý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá |