Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé dalamánky za kačku

Křupavé bulky, bohatě sypané solí a kmínem, to jsou oblíbené dalamánky. Tradičně se pečou z pšeničné a žitné mouky - těsto je velmi podobné těstu na klasický chléb. Podle tohoto jednoduchého receptu si je doma připravíme doslova za pár korun.

Hodnocení receptu je 5,0 (66×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby kynutí

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

29. 1. 2014 23:52

Suroviny pro 8 kusů

8 kusů

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka 2
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka 2

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 424 kJ / 1 774 kcal
Bílkoviny52,63 g
Tuky6,83 g
Vláknina16,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy367,22 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jeden dalamánek cenově vychází pod 1 Kč (podle toho, za kolik sežente hladkou žitnou moku), proto ten název :-)

Za inspiraci mockrát děkuji Isindy, bez jejíhož nápadu by tyto dalamánky nebyly na světě. Více viz její skvělý recept zde: http://www.toprecepty.cz/recept/37305-chlebohousky...

Tento recept vznikl víceméně nedopatřením - improvizovala jsem, protože se mi doma nedostávalo hladké mouky.-) Obě jsme vycházely z populárního receptu na Chléb bez hnětení.

http://daniela.pise.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bartonik

4. 12. 2021 18:44

Výborné těsto. Děkuji za recept. Už jsem pekl několikrát. Tentokrát jsem zkusil bagetky.

dexulka

19. 1. 2021 19:51

Děkuji za recept! Dělala jsem dle receptu,pouze místo hladké mouky jsem použila špaldovou celozrnnou.Těsto jsem nabírala lžící a kladla na pomoučený vál,a poté na plechu lehce nakrojila.Myslím, že se povedlo a určitě brzy zopakuji :yes:

Lenee

12. 11. 2020 08:46

Díky moc za skvělý recept! Momentálně dělám dalamánky denně, případně obden a i druhý den jsou super. Trochu jsem experimentoval s moukami a skončila jsem na poměru 1 hrnek Žitné mouky, 1 hrnek celozrnné hladké špaldové a 1 hrnek hladké mouky. Asi mi trochu méně peče trouba, takže peču na horkovzduch na 230°.Mam tak doma podstatně zdravější pečivo než koupím v obchodě a ani odpůrce celozrnného pečiva nic nepoznal. Moc děkuji! Fotku jsme přidala :yes:

Petra Dvor. Petra Dvor.

10. 1. 2020 17:10

Dobrý den, dovolila jsem si přidat fotku. Dalamánky jsou opravdu úžasný. Dělali se mi dobře. :yes::-)

danielle72 danielle72

2. 5. 2017 15:40

Jindřich Šafář: Používám nejčastěji o objemu 230 ml.

Jindřich Šafář

2. 5. 2017 15:10

Kolik to je "hrnek?"? Já mám doma čtyři různé velikosti.

danielle72 danielle72

13. 2. 2017 10:35

Iva: Polovina kostky bohatě stačí ;-)

Iva

8. 2. 2017 12:35

Mohu místo sušeného droždí použít takovou tu kostku čerstvého droždí? Díky!

lilli

25. 1. 2017 08:53

Zkusila jsem,,Moc se povedly <3

lenka-k

27. 2. 2016 10:38

Těsto bylo dost řidké, měla jsem strach co z toho vznikne, ale
jsou úžasné. Prostě jsem udělala na plech hromádky a čekala jsem
co z toho vznikne:-p krásně v troubě nakynuly.:yes:

Eva Hýzlová

30. 1. 2016 19:42

Zdravím všechny , zkoušela jsem je ,byli dobré ,ale jen teplé jak schladli nedali se jíst ztvrdli ,asi někde byla chyba nevím v čem mrzí mě to.

ZDENKA

28. 1. 2016 23:24

:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-*:-*:-*

danielle72 danielle72

18. 1. 2016 15:16

gabrusa: Nepotírám je, koření lehce vmáčknu do těsta :-)

gabrusa

15. 1. 2016 11:15

Mám dotaz - před pečením se ničím nepotírají? Když je těsto hodně pomoučené, aby se umotaly, jak na nich pak drží sypání? Díky.

Zdenka Košánová

12. 1. 2016 22:01

Z podobného receptu jsem dnes pekla chleba a je vvnikající:-))

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Kalendář 2023

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dalamanky dalamánky recept recept na dalámánky domaci dalamanky dalamanek recept dalamanek recepty za kačku dalamánky bez hnětení dalamánky bez kynutí dalamánky z žitné mouky domácí dalamánek jak upéct dalamánky dalamánky chlebové těsto pečení dalamánku recept dalamánek recepty na dalamánky chlebove dalamanky recept na kacku dalamánky z chlebové mouky pečeme dalamánky

Suroviny: mouka žitná hladká, mouka polohrubá, mouka hladká, sůl, ocet, kmín celý, voda, droždí sušené, sůl hrubá, kmín celý

TopRecepty.cz

Křupavé dalamánky za kačku

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WvXo