Nutriční hodnoty (Brambory na kyselo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 108 kJ / 1 699 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 84,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 80,80 g |
– nasycené | 36,85 g |
– nenasycené | 30,15 g |
–– mononenasycené | 25,50 g |
–– polynenasycené | 4,65 g |
––– omega 3 | 0,54 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 143,00 g |
– cukry | 63,50 g |
––– laktóza | 58,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
50 dkg 50 dkg brambor | Brambor zimní | 500 g |
5 5 natvrdo vařených vajec | Vejce slepičí | 350 g |
1 1 plechovka hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | |
trochu trochu sádla | Sádlo vepřové | |
trochu trochu hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
2,5 dcl 2,5 dcl smetany (raději kyselou) | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
ocet | Ocet lihový |