Nutriční hodnoty (Brambory na kyselo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 108 kJ / 1 699 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 84,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 80,80 g |
| – nasycené | 36,85 g |
| – nenasycené | 30,15 g |
| –– mononenasycené | 25,50 g |
| –– polynenasycené | 4,65 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 11,00 g |
| Cholesterol | 1,45 g |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 143,00 g |
| – cukry | 63,50 g |
| ––– laktóza | 58,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 dkg 50 dkg brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 5 5 natvrdo vařených vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 1 1 plechovka hrášku | Hrášek zelený sterilovaný | |
| trochu trochu sádla | Sádlo vepřové | |
| trochu trochu hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
| 1 l 1 l vody | Voda | 1000 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2,5 dcl 2,5 dcl smetany (raději kyselou) | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| ocet | Ocet lihový |