Nutriční hodnoty (Polévka Dobračka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 1 770 kJ / 423 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,16 g |
| Tuky | 10,71 g |
| – nasycené | 3,34 g |
| – nenasycené | 4,96 g |
| –– mononenasycené | 3,27 g |
| –– polynenasycené | 1,69 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 17,45 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 559 mg |
| Sůl | 1,12 g |
| Sacharidy | 53,96 g |
| – cukry | 22,06 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 350 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g kabanusu (já měla ostřejší) | ||
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 menší hrstě krupek | Kroupy ječné | |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajčatového protlaku (nebo jemného kečupu) | Protlak rajčatový | 15 g |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| 1 kostička 1 kostička masoxu | Bujón hovězí | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| malinko oleje | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce solamylu - nemusí být | Bramborový škrob | 15 g |