Briošky s mákem

jankohrasko Kuchař: jankohrasko

15 ks Moučníky , Drobné pečivo, Kynuté 2 názory

Suroviny

Na těsto:
kostka droždí
200 g cukr krupice
400 ml mléka
1000 g hladké mouky
lžička soli
2 vejce
2 žloutky
150 g Hery
tuk na plech
Na dohotovení:
2 bílky
mák
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrob droždí, přidej lžíci cukru, 100 ml mléka a z toho vytvoř kvásek na teplém místě, nech vzejít.

  2. Mouku, zbylý cukr se zbylým mlékem, sůl, vejce, žloutky, Heru a kvásek smíchat, nechat kynout 90 minut.

  3. Poté těsto propracuj, udělej bochánky velikosti dlaně, dej na plech potřeným tukem a nech na teplém místě 30 minut kynout.

  4. Povrch potři bílky a posypej mákem.

  5. Peč v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Briošky s mákem

Tématické fráze: co se zbylým makem velikonocni briošky drobenková buchta s meruňkami brijožky s mákem čočková mouka recepty orechova brioche domácí briošky s makem briošky s krémem briošky recept briošky top recepty briošky s krémem recept recept na velikonoční briošky

Zapomněl/a jsem heslo