Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Staročeská kachna s knedlíkem a se zelím)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie20 757 kJ /
4 961 kcal
Bílkoviny151,40 g
– z toho živočišné bílkoviny41,26 g
– z toho rostlinné bílkoviny110,14 g
Tuky119,85 g
– nasycené53,20 g
– nenasycené57,54 g
–– mononenasycené45,38 g
–– polynenasycené12,15 g
––– omega 30,27 g
Vláknina46,59 g
Cholesterol 624 mg
Sodík 2,48 g
Sůl6,02 g
Sacharidy798,36 g
– cukry73,14 g
––– laktóza29,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 mladá kachna (asi 2 kg) Kachna
2 lžičky 2 lžičky staročeského koření Provensálské koření
100 g 100 g špeku Špek 100 g
1 1 jablko Jablko čerstvé 150 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
sůl Sůl mořská
1 1 velké sterilované kysané zelí Zelí bílé kvašené
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky celého kmínu Kmín 2.5 g
cukr podle chuti Cukr bílý
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky nebo podle potřeby Mouka pšeničná hladká 10 g
1 kg 1 kg polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 1000 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
600 ml 600 ml mléka nebo podle potřeby Mléko kravské polotučné 1,5% 600 ml
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
42 g 42 g kvasnic (kostka) Droždí pekařské lisované 42 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.