Nutriční hodnoty (Staročeská kachna s knedlíkem a se zelím)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 20 757 kJ / 4 961 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 41,26 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 110,14 g |
Tuky | 119,85 g |
– nasycené | 53,20 g |
– nenasycené | 57,54 g |
–– mononenasycené | 45,38 g |
–– polynenasycené | 12,15 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 46,59 g |
Cholesterol | 624 mg |
Sodík | 2,48 g |
Sůl | 6,02 g |
Sacharidy | 798,36 g |
– cukry | 73,14 g |
––– laktóza | 29,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 mladá kachna (asi 2 kg) | Kachna | |
2 lžičky 2 lžičky staročeského koření | Provensálské koření | |
100 g 100 g špeku | Špek | 100 g |
1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 velké sterilované kysané zelí | Zelí bílé kvašené | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky celého kmínu | Kmín | 2.5 g |
cukr podle chuti | Cukr bílý | |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky nebo podle potřeby | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
1 kg 1 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 1000 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
600 ml 600 ml mléka nebo podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | 600 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
42 g 42 g kvasnic (kostka) | Droždí pekařské lisované | 42 g |