Nutriční hodnoty (Rychlý rebarborový koláč s celozrnnou moukou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 19 682 kJ / 4 704 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 64,75 g |
| Tuky | 154,62 g |
| – nasycené | 18,64 g |
| – nenasycené | 124,58 g |
| –– mononenasycené | 87,23 g |
| –– polynenasycené | 37,35 g |
| ––– omega 3 | 10,36 g |
| Vláknina | 21,25 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 815 mg |
| Sůl | 1,92 g |
| Sacharidy | 718,40 g |
| – cukry | 280,75 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrnek 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky | Mouka pšeničná celozrnná hrubá | 250 g |
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| 1 hrnek 1 hrnek hnědého cukru | Cukr třtinový | 250 g |
| 0,5 hrnku 0,5 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 kypřicí prášek do perníku (nebo obyčejný s vrchovatou lžičkou perníkového koření) | Kypřící prášek do perníku bez fosfátů | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| rebarbora (reveň) | Rebarbora čerstvá | |
| skořice | Skořice ceylonská | |
| hnědý cukr | Cukr třtinový |