Ždímané sádlové těsto

cathleen Kuchařka:

Domácí pekárna 21 názorů

Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů
518

Suroviny

220 ml vody
40 g (2 lžíce)cukru
30 g (3 veliké lžíce) oleje
špetka soli
150 g polohrubé mouky
280 g hladké mouky
25 g droždí
Na potření mezi pláty těsta
asi 70-80 g změklého sádla
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a použijeme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 5 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 15 minut odpočinout.

  2. Pak každou z nich rozválíme na stejně veliký obdélník, potřeme prochladlým rozpuštěným sádlem (kromě uzoučkých okrajů) a zakryjeme dalším dílem. Ten opět potřeme a zakryjeme a opakujeme až k poslednímu dílu.

  3. Nejvrchnější, pátý obdélník nepotíráme. Okraje na všech čtyřech stranách stiskneme k sobě, spojíme a celý plát srolujeme jako závin. Chytneme ho na koncích do rukou a zkroutíme jako když ždímáme prádlo.

  4. A máme připraveno k použití. Např. rozválet a naplnit jablky s rozinkami a skořicí a upéct jako závin.

Poznámka

Pečivo z tohoto těsta vypadá na řezu jako plundrové....

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Ždímané sádlové těsto

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo