Ždímané sádlové těsto

cathleen Kuchařka:

Domácí pekárna 22 názorů

520

Suroviny

220 ml vody
40 g (2 lžíce)cukru
30 g (3 veliké lžíce) oleje
špetka soli
150 g polohrubé mouky
280 g hladké mouky
25 g droždí
Na potření mezi pláty těsta
asi 70-80 g změklého sádla
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny (tekuté, tuhé) a použijeme program Těsto. Hotové vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 5 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 15 minut odpočinout.

  2. Pak každou z nich rozválíme na stejně veliký obdélník, potřeme prochladlým rozpuštěným sádlem (kromě uzoučkých okrajů) a zakryjeme dalším dílem. Ten opět potřeme a zakryjeme a opakujeme až k poslednímu dílu.

  3. Nejvrchnější, pátý obdélník nepotíráme. Okraje na všech čtyřech stranách stiskneme k sobě, spojíme a celý plát srolujeme jako závin. Chytneme ho na koncích do rukou a zkroutíme jako když ždímáme prádlo.

  4. A máme připraveno k použití. Např. rozválet a naplnit jablky s rozinkami a skořicí a upéct jako závin.

Poznámka

Pečivo z tohoto těsta vypadá na řezu jako plundrové....

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Ždímané sádlové těsto

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zdimane testo plundrované těsto cukroví z vnitřního sádla sádlový závin sadlovy štrudl sádlové řezy sádlové těsto na štrůdl těsto na štrůdl sádlový plundrové těsto recept těsto domácí sádlové listové těsto plundrované těsto recept sádlové listové těsto závin z plundrovaného těsta sádlové koláče bez kynutí plundrované rohlíky listové těsto ze sádla sádlový koláč sádlové kynuté těsto štrudl z plundrového těsta

Zapomněl/a jsem heslo